Creşele şi after-school-urile din Capitală îşi continuă activitatea

20 oct. 2020
Vizualizari: 384

Odată cu creșterea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 în Capitală, Executivul a luat o serie de noi măsuri.

„Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat, în ședința de luni, de la ora 15.00, mai multe restricții în Capitală, în contextul în care rata de incidență cumulată a cazurilor a ajuns duminică la 3.02 la mia de locuitori, iar luni este de 3.19. Astfel, de la ora 00.00 din 20 octombrie purtarea măștii va fi obligatorie în spațiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole și jocurilor de noroc vor fi și ele închise”, notează News.ro.

„Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Țipișcă, a anunțat, luni seară, că activitatea din creșe și din after-school-uri se va desfășura în continuare, cu respectarea restricțiilor impuse”, mai scrie News.ro.

Presa mai scrie că, în această săptămână, o nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi distribuită direcțiilor de sănătate publică, acestea urmând a le direcționa către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

După București, și la Constanța numărul cazurilor îmbolnăvirilor de COVID-19 este în creștere.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța a decis suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă, cu paturi la Spitalul Municipal Mangalia, după ce la Spitalul de Boli Infecțioase capacitatea a fost deja depășită. În județul Constanța, pentru tratarea bolnavilor COVID-19 erau puse la dispoziție 607 paturi. Acestea erau distribuite, luni, astfel: la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120-119 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100-92 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150-94 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107-95 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56-54 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74-1 ocupat)”, relatează Evenimentul Zilei.

Începând de luni a început distribuirea în întreaga țara, către medicii de familie, a unei noi tranșe de doze de vaccin antigripal.

„Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1.100.000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie”, precizează MS, într-un comunicat transmis, notează Agerpres.

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC, afirmă MS. Potrivit sursei citate, până în data de 11 octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, mai arată Agerpres.

„Numeroși experți din întreaga lume sunt convinși că boala Covid-19 poate provoca diabet, chiar și la adulți și copii care nu prezintă factorii de risc tradiționali, în urma mai multor cazuri care au amplificat îngrijorarea provocată de relația periculoasă dintre cele două afecțiuni”, relatează Reuters, citată de News.ro.

„Se știe deja că oamenii care au diabet prezintă riscuri mult mai ridicate să facă forme grave de Covid-19 și să moară din acest motiv. În luna iulie, oficiali americani din domeniul sănătății au constatat că aproape 40% dintre persoanele care au decedat din cauza Covid-19 aveau diabet. În plus, Institutul Național pentru Sănătate din SUA finanțează cercetări pentru a vedea cum ar putea noul coronavirus să provoace creșterea glicemiei și diabet. În aceste situații, simptomele pot escalada rapid și pune viața în pericol. Aceste cazuri pot apărea după luni de zile de la expunerea la Covid-19, așa că amploarea completă a problemei și ramificațiile pe termen lung ar putea să nu fie cunoscute înainte de anul viitor”, mai arată News.ro.

Presa mai scrie că firmele nerezidente în România vor primi amenzi, în funcție de cifra de afaceri de la nivel mondial, odată cu modificarea Legii concurenței,  după cum a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

„Guvernul a aprobat săptămâna trecută Ordonanța de Urgență 170/2020 privind modificarea Legii concurenței, care prevede, printre altele: «Constituie contravenții și se sancționează cu amendă ce nu poate depăși 10% din cifra de afaceri totală mondială realizată de întreprinderea sau asocierea de întreprinderi în anul financiar anterior sancționării următoarelor fapte, săvârșite cu intenție sau din neglijență de întreprinderi sau asociații de întreprinderi»”, scrie Agerpres.

„Pentru companiile neînregistrate în România, vom da amenzi pornind de la cifra de afaceri globală. Pentru firmele înregistrate în România, amenzile se vor da în continuare pe cifra de afaceri făcută în România. Amenzile trebuie să fie atât de mari, încât să descurajeze companiile să încalce legea”, a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, mai arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Creșele și after-school-urile din Capitală își continuă activitatea was last modified: octombrie 20th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: