Cred că Baroul București are suficienți universitari, are suficienți profesioniști, încât să concureze ușor arbitrajele organizate de Camera de Comerț sau de orice alte instituții

15 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 434

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: 5 octombrie 2019, Hotel Intercontinental, Congresul Avocaților axat pe problemele Casei de Asigurări a Avocaților, totodată ziua în care s-au anunțat rezultatele pentru alegerile de la Baroul București – suntem împreună cu dl av. Mihnea Stoica. Mihnea, câteva gânduri la cald, să zic așa, după anunțarea rezultatelor?

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Mihnea Stoica: Am crezut că începe Star Trek – cu prezentarea, cu data stelară, cu galaxia în care ne aflăm, cu Intercontinentalul… Ce pot să spun? Încă nu sunt publice rezultatele, dar sunt cunoscute, înainte de contestații, valorile obținute de fiecare candidat. Din păcate, colegii mei au fost vădit dezavantajați de aliații electorali și trebuie să-mi asum eu un eșec. Pentru că nu-mi pare rău… chiar îl felicit pe Ion Dragne, e un rezultat incontestabil; îi urez un mandat cât mai fructuos, însă regret că nu poate miza și pe contribuția colegilor pe care i-am sprijinit și îi voi sprijini în continuare – și aici mă refer la Mădălina Bercea, la Dani Bardan și ceilalți coechipieri ai mei. Dar în special este dureros să văd că Dani Bardan, un băiat care a investit ani buni în treaba aceasta și s-a pregătit – prea puțini tineri optează pentru implicarea în profesie, el a făcut parte dintre ei – și, din păcate, a fost, să spunem, ignorat sau sabotat electoral, nu pot să spun dacă deliberat sau nu. La fel, îmi pare extraordinar de rău de Mădălina Bercea, un partener mai bun nu puteau să aibă. E târziu acum, nu mai am pe cine convinge, nu mai am ce rezultate să influențez, dar ea în continuare rămâne un sprijin al profesiei, se implică în toate proiectele în care e nevoie să ajutăm baroul, profesia – organizarea de congrese, zilele când avem invitați, zilele baroului, evident; zilele când participă străini pe la conferințe, că e și poliglotă, printre altele. Și atunci, aceasta este ceea ce îmi imput eu, personal.

Nicolae Cîrstea: Cred însă că, prin faptul că tu ești membru al Consiliului Baroului București, vei aduce și ideile colegilor pe masa Consiliului și le vei susține.

Mihnea Stoica: Mi-am reprezentat întotdeauna colegii; acum eu sunt pus într-o situație delicată, de a opta între consiliu și filială. Și mă gândesc foarte serios la chestiunea asta, că aș putea să desăvârșesc, să spun așa, experiența mea în sferele înalte ale profesiei și prin participarea în sistemul Casei de Asigurări.

Nicolae Cîrstea: Cum crezi că va fi mandatul acestui consiliu pentru următorii patru ani? Care vor fi problemele care trebuie rezolvate de către Consiliul Baroului București?

Mihnea Stoica: Uite, am și ceva de reproșat. Lipsa unui proiect supus dezbaterii nu îmi permite să evaluez care vor fi prioritățile baroului în etapa viitoare. Nu pot să spun că până acum baroul și-a dezavantajat membrii, dar eu reprezentam niște inițiative pe care aș dori să le văd puse în aplicare. Acum depinde de majoritatea alcătuită în consiliu, sunt convins că toți vor analiza cu bună credință chestiunile astea, și acolo unde profită profesiei, avocaților, baroului, sunt convins că vor da curs inițiativelor mele.

Nicolae Cîrstea: Care sunt ideile pe care programul lui Mihnea Stoica pentru Baroul București ar trebui preluate de către consiliu și implementate?

Mihnea Stoica: În primul rând mă gândesc la specularea brandului incontestabil pe care-l constituie Baroul București și lărgirea competențelor curții de arbitraj pe care baroul o organizează, astfel încât să absoarbă, într-o modalitate de soluționare alternativă, litigiile în privința cărora legea nu impune competența instanței de judecată. Și atunci, de ce să nu avem baroul cea mai bună curte de arbitraj din țară; sau cea mai valoroasă curte de arbitraj din țară? Cred că baroul acesta are suficienți universitari, are suficienți profesioniști încât să concureze ușor arbitrajele organizate de Camera de Comerț sau de orice alte instituții.

Nicolae Cîrstea: Mihnea, te știu un om și un avocat bătăios. Se vede puțin dezamăgirea ta în această interacțiune pe care o avem astăzi. Credem, însă, că spiritul tău va dăinui în continuare și ideile pentru care te lupți de mulți ani pentru avocatura românească vor fi până la urmă preluate și de alți colegi.

Mihnea Stoica: Eu îmi asigur colegii că nu mă vopsesc în culorile războiului. Am avut o noapte lungă și din cauza aceasta sunt puțin neinspirat, dar îi asigur că, dacă nu mă lăsam de fumat, îi chemam la pipa păcii. Au un mandat pe care sper să-l speculeze cât mai bine, așa cum am spus mai devreme. Cred că ați confundat oboseala, pentru că am stat până la ultimul om azi-noapte, până când ultimul reprezentant a părăsit comisia am stat și eu cu ei. Și este oboseală, nu dezamăgire. Dezamăgirea mă privește pe mine. Asta este, am ce-mi imputa mie, dar în special regret că nu au putut să-și valorifice ideile colegii mei care au candidat împreună cu mine. Repet, în special Mădălina Bercea și Dani Bardan.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc mult, Mihnea Stoica. Îți doresc succes, indiferent de alegerea pe care o vei face – fie pentru Consiliul Baroului București, fie pentru Casa de Asigurări.

Mihnea Stoica: E o opțiune grea, mulțumesc frumos. Mai bine îmi urați inspirație la opțiunea aceasta. Vom vedea. Vă mulțumesc.

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Cred că Baroul București are suficienți universitari, are suficienți profesioniști, încât să concureze ușor arbitrajele organizate de Camera de Comerț sau de orice alte instituții was last modified: octombrie 15th, 2019 by Mihnea Stoica

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter