Craiova, câștigătoarea Hexagonului Facultăților de Drept – Ediția 2016

26 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2082

Timp de 4 zile, capitala Moldovei, frumosul oraș Iași, a fost gazda unui eveniment de tradiție – Hexagonul Facultăților de Drept, o competiție a celor mai buni studenți la drept din țară.

Pentru studenți, concursul la probele științifice: Drept Civil, Drept Penal, Drept Constituțional, precum și competițiile sportive, rămân amintiri irepetabile, care vor completa tabloul studenției. Pentru profesori, Hexagonul Facultăților de Drept înseamnă nopți nedormite pentru corectarea lucrărilor, dar și o încununare a eforturilor de pregătire a echipelor din competiție. Hexagonul stimulează ambiția, motivează, oferă studenților din anii terminali cea mai bună formă de pregătire pentru admiterea în profesiile liberale. Hexagonul formează caractere.

Campanie Craciun UJmag 2020

Competiția din acest an a fost excelent organizată de o echipă coordonată de prof. univ. dr. Tudorel Toader, recent ales Rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași – o părere unanimă a participanților, care obligă viitoarele gazde ale competiției să mențină standardele cel puțin la același nivel.

Hexagonul a fost o competiție deschisă oricărui rezultat, toate echipele fiind foarte bine pregătite și având în componență studenți care au participat și la edițiile anterioare.

Mai mult chiar, unele dintre echipe au fost coordonate de foști participanți la Hexagon, azi în calitate de asistenți sau lectori universitari.

Craiova este marea câștigătoare din acest an, într-un clasament în care gazdele ocupă cea de-a doua poziție, urmate de Timișoara – locul al treilea. Campioana de anul trecut, București, s-a clasat pe locul patru, fiind urmată de Cluj și Sibiu care au încheiat clasamentul.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Invitată în această competiție, echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Chișinău a primit un premiu special – „Premiul Fair Play”.

Chișinăul va fi anul viitor gazda primei ediții a Hexagonului care se organizează pe celălalt mal al Prutului, acest demers fiind o inițiativă a decanului Sergiu Băieșu, de la Chișinău, îmbrățișată de toți reprezentanții Facultăților de Drept din România participante la concurs. Dincolo de simbolistica acestei hotărâri istorice, organizarea la Chișinău a Ediției 2017 a Hexagonului oferă studenților din Republica Moldova posibilitatea de a cunoaște mai bine modul în care se studiază în universitățile românești, dar și posibilitatea de a participa la stagii de pregătire în facultățile din Hexagon.

Ediția din acest an a Hexagonului a însemnat și debutul unui program de mediatizare a acestei importante competiții studențești, inițiat de Universul Juridic care a transmis în direct festivitățile de deschidere și de premiere ale Hexagonului, a organizat o emisiune gen masă rotundă cu reprezentanții delegațiilor și a realizat numeroase interviuri cu studenții, profesorii, conducătorii delegațiilor și cu invitații acestui eveniment de prestigiu.

Universul Juridic, care aniversează anul acesta 15 ani de la înființare, a oferit studenților, ca la edițiile precedente, premii în cărți.

Craiova, câștigătoarea Hexagonului Facultăților de Drept – Ediția 2016 was last modified: aprilie 26th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter