Crăciun însângerat

21 dec. 2016
6 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 5 (6 votes, average: 3,17 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1534

Dacă în urmă cu câteva săptămâni serviciile americane de securitate își avertizau cetățenii să evite călătoriile în Europa în preajma Crăciunului, din cauza potențialelor atacuri teroriste, iată că ieri Europa a cunoscut primele tragedii.

Cel mai grav atac terorist s-a produs în Turcia, unde, după cum relatează Mediafax, „ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împușcat luni, în timp ce participa la o expoziție, în orașul Ankara. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunță surse citate de agențiile de presă ruse”.

Imediat după eveniment, Recep Erdogan a avut o discuție telefonică cu Vladimir Putin în legătură cu acest atentat care ar fi putut dinamita relațiile turco-ruse și discuțiile ce urmau să aibă loc azi la Moscova pe tema războiului din Siria.

„Am fost de acord cu Vladimir Putin că este vorba de o provocare”, a declarat Recep Erdoğan într-un discurs televizat, imediat după producerea tragediei.

 Agerpres notează: Asasinarea ambasadorului Rusiei este un act provocator, a afirmat luni seară președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după discuția pe care a avut-o cu omologul său rus, Vladimir Putin”.

Aceeași agenție prezintă filmul acestui atentat: „Agresorul, fost angajat al poliției turce, a tras 11 focuri de armă, dintre care opt în diplomatul rus. În afară de ambasador, alte trei persoane au fost rănite, dar printre acestea nu se numără cetățeni ruși. În ziua atacului, potrivit acestei publicații, agresorul își luase liber și își rezervase o cameră la un hotel situat în apropiere de Centrul de Artă Contemporană din Ankara, unde avea să comită atacul, pentru a-și planifica acțiunea”.

Campanie Craciun UJmag 2020

Agenția de presă TASS, citată de Agerpres relatează și declarația ministrului rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, cu omologul său turc Fikri Ișik: „Din păcate, trebuie să încep întâlnirea noastră vorbind despre tragicul eveniment produs cu o zi în urmă – un atac terorist comis împotriva Federației Ruse față de ambasadorul nostru în Republica Turcia, Andrei Karlov”.  

La acest eveniment tragic s-a alăturat ieri un alt atac terorist care s-a produs într-un târg de Crăciun din Germania, confirmând avertismentele serviciilor americane de informații. Un camion a intrat în plin în mulțime, provocând victime și teroare printre cei prezenți.

DC News relatează: „Ministerul de interne german a calificat marți dimineață drept „atentat” carnagiul provocat în ajun de un camion care a intrat în plin într-o piață de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50”.

News.ro, citând Die Welt dezvăluie identitatea atacatorului: „Autorul atacului ar fi un refugiat pakistanez în vârstă de 23 de ani. Presupusul autor al atacului de la Berlin, soldat cu cel puțin 12 morți, avea un permis temporar de reședință din iunie 2016, potrivit unui raport al poliției”.

„Autorul atacului de la Berlin a fost prins datorită unui martor care l-a urmărit, a anunțat Poliția, salutând curajul bărbatului a cărui identitate nu a fost dezvăluită”, relatează Le Parisien, citată de news.ro.

Evenimentul ar putea fi speculat politic, spune ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Agerpres redă declarația ambasadorului român: „Atacul cu camionul care a avut loc luni seară la un târg de Crăciun din Berlin „va fi instrumentalizat politic, în primul rând de partidele politice mai noi, cum este Alternativa pentru Germania sau Stânga germană, care oricum aveau rezerve foarte mari legate de politica Berlinului” în privința imigranților și a refugiaților”.

Emil Hurezeanu a mai spus că „era o chestiune de timp un astfel de atentat de proporții” în această țară, după cele din Belgia, Franța și în alte state.

Dar iată că atacurile de luni au continuat și marți dimineață la Ankara.

„Un bărbat cu o pușcă a tras în aer cinci focuri de armă în fața Ambasadei SUA din Ankara în dimineața zilei de marți. El ar fi încercat să intre în clădirea ambasadei. Bărbatul a fost arestat. În timp ce era luat de polițiști, acesta a strigat: „Nu vă jucați cu noi!”. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona în care a avut loc incidentul”– relatează DC News.

Aceste atacuri fără precedent însângerează Crăciunul și ridică mari semne de întrebare în legătură cu capacitatea țărilor europene de a pune capăt acestui fenomen îngrijorător.

Bună dimineața!

Crăciun însângerat was last modified: decembrie 20th, 2016 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter