Covalact SA, asistată de avocații de la Schoenherr, obține anularea deciziei de sancționare a Consiliului Concurenței

7 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
320 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Covalact SA, asistată de avocații de la Schoenherr și Asociații SCA, a câștigat litigiul privind contestarea amenzii aplicate companiei de către Consiliul Concurenței, în cauza Retail I.

În anul 2015, în urma unei investigații derulate pe piața de retail, Consiliul Concurenței a sancționat 4 retaileri și pe furnizorii acestora (inclusiv Covalact) cu amenzi în valoare totală de 35 milioane Euro. Sancțiunile au fost aplicate în legătură cu o pretinsă încălcare a regulilor de concurență constând în fixarea prețurilor de revânzare.

Covalact a contestat decizia de sancționare a autorității de concurență și este prima dintre toate companiile sancționate care a obținut o soluție favorabilă definitivă, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Litigiul inițiat de Covalact a implicat aspecte extrem de complexe, atât de drept substanțial (prin raportare la normele de concurență și de drept european), cât și procesual. Curtea de Apel București, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție au dat câștig de cauză companiei. Soluția instanței de recurs a fost pronunțată după respingerea cererii Consiliului Concurenței de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu o întrebare preliminară și a suspendării judecății, până la soluționarea de către CJUE a altei întrebări preliminare, într-un dosar paralel.

 

„Mulțumim echipei Covalact pentru încrederea în echipa noastră și pentru cooperarea excelentă pe parcursul acestui proiect. Rezultatul favorabil clientului nostru reflectă corecta evaluare a situației particulare în care s-a regăsit Covalact în cadrul acestei investigații”, a declarat Georgiana Bădescu, partner în cadrul practicii de dreptul UE și dreptul concurenței a Schoenherr și Asociații SCA și coordonatoarea echipei de avocați implicate în acest proiect.

 

„Litigiile de contencios administrativ și fiscal, și în special cele privind anularea actelor administrative, continuă să reprezinte o pondere importantă în volumul de lucru al instanțelor din România. Experiența în numeroase proiecte similare și colaborarea dintre avocații de instanță și cei specializați în dreptul concurenței ai firmei au fost ingredientele cheie în acest proiect”, a declarat Sebastian Guțiu, managing partner și coordonatorul practicii de litigii și arbitraje a Schoenherr și Asociații SCA.

Serviciile furnizate de Schoenherr și Asociații SCA au acoperit definirea strategiei de urmat în acțiune, precum și asistarea și reprezentarea clientului în fața instanțelor de judecată. Echipa de avocați implicată în acest proiect a fost coordonată de Georgiana Bădescu (partner, EU & competition) și i-a inclus pe Iustin Armașu (managing attorney at law, dispute resolution), Nora Olah (senior attorney at law, dispute resolution) și Mona Banu (senior attorney at law, EU & competition).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 25 de ani, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale.
Covalact SA, asistată de avocații de la Schoenherr, obține anularea deciziei de sancționare a Consiliului Concurenței was last modified: ianuarie 7th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter