Controale la firmele finanţate prin Start-Up Nation

19 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 416

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Alegerea primarilor din două tururi de scrutin, cerută liberalilor din guvernul Orban de USR, este unul din subiectele comentate în presa de astăzi. Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL nu va renunța la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pentru alegerile locale, el menționând că celor de la PSD „le e frică de alegerea în două tururi” și tocmai de aceea încearcă prin diverse mijloace să amâne proiectul.

„Nu putem să renunțăm la un proiect al PNL, care este înaintat de PNL și care susține alegerea primarilor în două tururi. Sigur că asta e o temere majoră pe care o are PSD; lor le este frică de alegerea în două tururi pentru că știu că în momentul în care se ajunge pe alegerea în două tururi, mulți primari pe care îi au, nu vor mai fi aleși în turul secund. Noi susținem categoric, cu toată forța, alegerea primarilor în două tururi. (…) Noi, dacă ne mobilizăm, putem în Camera Deputaților, care e Cameră decizională, putem să adoptăm alegerea primarilor în două tururi. Am făcut calculele împreună privitoare la situația și capacitatea de a mobiliza voturi și avem peste 170 de voturi. Sigur, suntem 265 de voturi pe lege organică, totul e să fie o mobilizare exemplară. Astăzi, de exemplu, USR s-a mobilizat, toți parlamentarii au fost prezenți și îi felicit pentru această mobilizare”, a declarat Ludovic Orban la Digi24, scrie News.ro.

Dacă ieri Parlamentul a votat dublarea alocațiilor pentru copii, azi presa consemnează răspunsul premierului Orban în legătură cu sursa financiară pentru aceste creșteri.

„Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunță la alte categorii de cheltuieli”, a arătat premierul Orban, mai notează News.ro.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, despre parlamentarii liberali care au lipsit de la ședința Camerei Deputailor în care s-au majorat alocațiile și a precizat că au lipsit 11 parlamentari, patru dintre ei motivat.

„Eu l-am spus că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României. Le-am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înțelege că este nevoie de el în Parlament, nu va mai avea nicio șansă la un nou mandat. Au mai fost parlamentari care au împiedicat retrimiterea la comisie, de la PMP, USR, minorități. Probabil tot s-ar fi ajuns la un astfel de vot lipsit de responsabilitate și care reflectă lipsa de logică și bun simț față de realitate”, a spus Orban, notează News.ro.

După cum știm, marți, Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a adoptat un raport favorabil pentru proiectul de hotărâre, care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepție făcând cele destinate militarilor și structurilor din cadrul MAI. Miercuri, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale nu a intrat în dezbaterea plenului, deoarece niciun lider de grup parlamentar nu a solicitat acest lucru. Presa scrie care este poziția Asociației Forumul Judecătorilor din România (FJR) în legătură cu posibila eliminare a pensiilor de serviciu a judecătorilor și procurorilor.

„O astfel de măsură nesocotește principii enunțate frecvent de organizațiile internaționale relevante, respectiv Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare, Consiliul Europei, de unde au fost însușite de Comisia de la Veneția și dezvoltate în jurisprudența tuturor instanțelor constituționale din diverse state din Europa care au fost chemate să se pronunțe cu privire la demersuri similare (Republica Cehă, Lituania, România, Republica Moldova) ori colateral de Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, se precizează într-un comunicat al FJR transmis, miercuri, Agerpres.

„Precizăm și că alimentarea unui conflict artificial și inutil oferă muniție exclusiv acelor persoane care nu doresc un stat de drept, o magistratură independentă, un corp onest, netimorat și profesionist al magistraților în România”, mai susține afirmă Forumul Judecătorilor din România, scrie Agerpres.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va realiza controale la firmele care au câștigat bani prin programul Start-Up Nation 2018, pentru a verifica unde au fost folosiți banii și dacă au fost păstrate locurile de muncă din proiectul inițial, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Agerpres.

Cu certitudine vă spun că voi trimite controale să văd și eu exact pe ce s-au cheltuit banii pe acest faimos program 2018 de succes, poate că așa este, poate că e bine, dar vrea vă văd că aceia care au luat punctaje suplimentare cu 4, 5, 6, 10 salariați îi mai și țin. Pentru că una este să ai o afacere de succes și să fii corect și alta este să măresc numărul de angajați și să obțin un punctaj suplimentar. Vom face o evaluare clară a tuturor programelor Start-Up Nation în prima parte a anului viitor, pentru că vreau să prezint tuturor ceea ce s-a întâmplat. Dacă vor fi probleme, le voi prezenta, dacă nu, voi spune că nu au fost probleme cu Start-Up Nation 2018. (…) Nu poate să mă facă pe mine nimeni să cred că este un program de succes, în condițiile în care OLX este plin de vânzări de proiecte pe Start-Up Nation. Deci, dacă ai așa ceva, eu îi spun simplu: risc reputațional. Nu poți să-ți faci un proiect și apoi să-l vinzi. Înseamnă că n-ai crezut în acel proiect, că nu vrei să-l faci, că nu și-a atins scopul. Dacă scopul era să pornească un business și acel business să meargă mai departe, acela trebuie să fie scopul. Nu să merg să-l vând imediat. Deci eu nu cred în proiecte care se vând pe OLX și foarte multe proiecte – și o să urmărim la această evaluare – au fost făcute de persoane care aveau o companie cu mai mulți salariați și au transferat o parte din salariați pe o nouă companie. Dacă s-a întâmplat și acest lucru, din nou nu mi se pare că obiectivul Start-Up Nation a fost atins”, a precizat ministrul Virgil Popescu, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Controale la firmele finanțate prin Start-Up Nation was last modified: decembrie 19th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter