Controale la firmele de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie

22 nov. 2019
Vizualizari: 648

În țară, azi este ultima zi de campanie electorală. În diaspora, votul se derulează pe durata a trei zile și a început deja, în noaptea de joi spre vineri. Votul diasporei este important în alegerea viitorului președinte al României. Din această perspectivă ar trebui să amintim că în primul tur au votat în străinătate 675.348 persoane, dintre care 25.189 – prin corespondență. News.ro scrie azi despre votul din diasporă:

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale va începe, în noaptea de joi spre vineri, la ora 1:00, în Noua Zeelandă și Australia și se va încheia luni, la ora 7:00. Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP) 715.064 de persoane cu drept de vot locuiesc în străinătate și pot vota la una dintre cele 835 de secții de votare, notează News.ro.

Temă de campanie electorală, desecretizarea dosarului evenimentelor din 10 august 2018 este comentată în presa de azi, chiar de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care consideră că în cazul evenimentelor din 10 august 2018 a fost vorba de o „mușamalizare”.

 „Mușamalizarea acestui dosar a început chiar cu secretizarea unor date și unor evenimente care au avut loc în 10 august, pentru că dacă nu încercau o mușamalizare sau nu voiau să ascundă nimic, dosarul ar fi fost public pentru toată lumea și nu ar fi avut nimic de ascuns. (…) Această secretizare implică unele răspunderi civile și penale”, a declarat ministrul Vela joi, la B1 TV, scrie Agerpres.

În opinia sa, desecretizarea tuturor documentelor era necesară, atât pentru buna desfășurare a anchetei referitoare la evenimentele din 10 august, cât și pentru ca românii să adevărul despre aceste evenimente.

„Există și un temei de procedură juridică, în sensul în care procurorul, care are certificat ORNISS (…), poate să parcurgă raportul, dar nu poate folosi toate datele din raport în procesul de cercetare penală. Pentru că are dreptul de a se apăra fiecare parte implicată în această anchetă și dacă respectiva parte sau avocatul nu are certificat ORNISS, nu poate fi folosită proba respectivă de către procuror în rechizitoriu. În același timp, dacă s-ar fi păstrat așa, admițând că toate părțile din proces au certificat ORNISS, acel proces ar fi avut loc cu ușile închise. Așadar, desecretizarea lui face un serviciu procesului de anchetă penală, justiției în sine. (…) Este o nevoie a justiției de a afla adevărul și a opiniei publice de a fi la curent cu ce s-a întâmplat în 10 august”, a explicat ministrul Vela, mai notează Agerpres.

Ministrul Vela a vorbit la B1 Tv și despre restructurarea MAI.

Ministrul anunță că intenționează să inițieze o modificare a organigramei instituției, scopul fiind reducerea numărului funcționarilor și sporirea efectivelor operative.

„Intenționez ca în viitor (…), începând cu decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcționarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat județean și mai puțin spre zona infracțională, spre zona de legătură directă cu cetățeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi”, a declarat ministrul Vela joi, la B1 TV, scrie Agerpres.

„Avem o deficiență în documentarea acestor rețele și, nu în ultimul rând, avem o deficiență în dotarea poliției de a lupta eficient împotriva lor. (…) Noi ne confruntăm (…) cu o zonă infracțională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilități de comunicații, de mobilitate”, a mai spus ministrul Marcel Vela, mai arată Agerpres.

Un alt ministru al cabinetului Orban, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu,  va propune Facultății de Drept a Universității București să se pronunțe consultativ asupra proiectelor sale legislative fundamentale, a declarat joi la aniversarea a 160 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior.

„Există și subzistă de ani de zile multiple dezbateri, poate chiar neînțelegeri, cu privire la unele ramuri ale dreptului nostru, cu privire la ordinea noastră juridică, mă refer în special la dreptul penal șți dreptul procesual. Aceste clarificări necesare nu pot fi găsite fără implicarea celor mai buni dintre juriști. Cred că, în acest delicat moment, înaintea unor previzibile dezbateri în Parlamentul României, aportul unor juriști eminenți care se află astăzi în această aulă ar putea fi salutar pentru găsirea celor mai bune redactări de texte fundamentale pentru ordinea de drept. Voi căuta acest suport în formule de consultare care să nu tulbure munca atât de importantă de cercetare și de predare. Ministerul Justiției va propune Facultății de Drept din București să se pronunțe consultativ asupra proiectelor sale legislative fundamentale”, a spus ministrul Predoiu, arată  Agerpres.

Presa mai anunță azi că la CFR Marfă, conducerea firmei a fost preluată, începând de joi, de către fostul director tehnic din cadrul CFR SA, Traian Preoteasa.

„Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al companiei după ce fostul director și-a depus demisia. Decizia a fost luată după ce membrii Consiliului de Administrație au luat act și au aprobat demisia fostului director general Marinică Voicu. Traian Preoteasa este inginer, a lucrat de aproape 30 de ani în domeniul feroviar și a ocupat până în prezent funcția de director general adjunct tehnic în cadrul CNCF CFR SA”, notează News.ro.

Tragedia de la Timișoara determină autoritățile să  treacă la verificarea mai atentă a firmelor care prestează servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar a firmelor care comercializează substanțele necesare pentru astfel de acțiuni.

„Potrivit Ministerul Sănătății (MS), Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au semnat joi un Protocol de colaborare, pentru desfășurarea unei acțiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de acțiuni. Acțiunea de control va începe în 22 noiembrie și se va desfășura până în 31 decembrie”, scrie News.ro.

În încheierea Revistei, anunțăm un nou festival în capitală.

„Zece filme internaționale vor fi proiectate în premieră, la București, la primul festival internațional de film de comedie – Bucharest Best Comedy Film, în perioada 22-27 noiembrie 2019. Producțiile cinematografice sunt prezentate în cele mai importante săli de cinema și spații culturale din capitală: Grand Cinema Digiplex, Holywood Multiplex, Happy Cinema și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Filmele selectate sunt: „Crazy Rich Asians” (SUA), „Vicele” (SUA), „All About Me” (Germania), „Life of the Party” (SUA), „Benedetta Folia” (Italia), „Rebelles” (Franța), „Re Loca” (Argentina), „Tel Aviv On Fire” (Israel), „Heavy Trip” (Finlanda), „The Party” (Marea Britanie)”, scrie  Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

Controale la firmele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție was last modified: noiembrie 22nd, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: