Contractul individual de telemuncă al telesalariaților UE și al telesalariaților non-UE. Legea aplicabilă obligațiilor contractuale și implicațiile locurilor de telemuncă

23 ian. 2020
Articol UJ Premium
Vizualizari: 4027
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

De asemenea, așa cum am arătat pot fi, după convenția părților, inclusiv virtuale – în considerarea acestui contract special – atâta timp cât există legătura telematică între părți și, după caz, clienți, beneficiari ai angajatorului.

În ceea ce privește elementul specific din contractul de telemuncă prevăzut de art. 5 alin. (2) lit. i) din Legea nr. 81/2018 – „măsurile pe care le ia angajatorul pentru ca telesalariatul să nu fie izolat de restul angajaților și care asigură acestuia posibilitatea de a se întâlni cu colegii în mod regulat”, acesta, considerăm, trebuie înțeles din perspectiva principiului de a se preveni riscul izolării telesalariatului (obligație a angajatorului), așa cum impune Acordul-cadru asupra telemuncii din 2002.

Astfel încât, măsurile acestea se pot lega fie de un loc fix, fie de un loc mobil, fie de un loc „virtual” (pe internet – inclusiv rețea de socializare „organizată” de angajator).

Contractul individual de telemuncă al telesalariaților UE și al telesalariaților non-UE. Legea aplicabilă obligațiilor contractuale și implicațiile locurilor de telemuncă was last modified: ianuarie 22nd, 2020 by Ana Ștefănescu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ana Ştefănescu

Ana Ştefănescu

Este conf. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, precum și expert în legislația muncii.
A mai scris: