Contract de vânzare-cumpărare încheiat cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 112/1995. Redobândirea imobilului de către fostul proprietar în urma admiterii acţiunii în revendicare. Dreptul cumpărătorului evins la restituirea valorii de circulaţie a bunului pierdut

7 mart. 2022
Vizualizari: 316
  • Legea nr. 10/2001: art. 50^1

În ipoteza respingerii cererii în constatarea nulității contractului de vânzare-cumpărare încheiat în baza Legii nr. 112/1995 și admiterii acțiunii în revendicare formulată de fostul proprietar al imobilului, sunt întrunite cerințele normei speciale, cumpărătorul evins fiind îndreptățit la acordarea prețului de piață (valorii de circulație, valorii venale) a bunului pierdut.

(ÎCCJ, secția I civilă, decizia nr. 266 din 13 februarie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Contract de vânzare-cumpărare încheiat cu respectarea dispozițiilor Legii nr. 112/1995. Redobândirea imobilului de către fostul proprietar în urma admiterii acțiunii în revendicare. Dreptul cumpărătorului evins la restituirea valorii de circulație a bunului pierdut was last modified: martie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.