Contestaţie la procesul-verbal de constatare a erorii materiale (NCPC)

30 mart. 2020
Vizualizari: 443
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 604/2019

NCPC: art. 651, art. 714

Conferința națională de insolvență

Acțiunea care a generat desesizările reciproce ale instanțelor are ca obiect o contestație la procesul-verbal de constatare a erorii materiale, încheiat la data de 20 iunie 2018 de Biroul Executorului Judecătoresc B. în dosarul de executare nr. 74/2018, privind pe creditoarea A.

Astfel, Biroul Executorului Judecătoresc B. a încheiat procesul-verbal atacat pentru a remedia, din oficiu, erorile materiale din cuprinsul încheierii nr. x din 29 martie 2018 dată de același executor judecătoresc.

Una din aceste erori, care a determinat formularea contestației care face obiectul regulatorului de competență, vizează chiar stabilirea debitorilor împotriva cărora urmează a se iniția executarea silită.

Ca atare, circumstanțiat la datele speței, se observă că acțiunea cu care au fost învestite instanțele nu reprezintă o contestație la executare propriu-zisă, a cărei soluționare ar fi atras competența instanței de executare prevăzută de art. 651 C. proc. civ. și nici o contestație la titlu în termenii reglementați de art. 714 din cod.

În aceste condiții devin incidente dispozițiile Legii nr. 188/2000 privind executorii judecătorești, cu modificările și completările ulterioare, respectiv cele cuprinse la art. 8, potrivit cărora „executorii judecătorești își îndeplinesc atribuțiile în circumscripția curții de apel în raza căreia se află judecătoria pe lângă care funcționează, dacă prin lege nu se dispune altfel”.

Pentru toate aceste considerente, cum în cauză Biroul executorului judecătoresc B. are sediul în Satu Mare, se va stabili competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Satu Mare.

Sursa informației: www.scj.ro.

Contestație la procesul-verbal de constatare a erorii materiale (NCPC) was last modified: martie 29th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.