Constituirea CMS pentru personalul auxiliar de specialitate care poate suferi de o boală psihică (OMJ și OMS nr. 2432/2021 și nr. 4734/2021)

29 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 37

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
OMJ și OMS nr. 2432/2021 și nr. 4734/2021 pentru constituirea Comisiei medicale de specialitate și a Comisiei medicale de specialitate pentru soluționarea contestațiilor, precum și pentru stabilirea condițiilor concrete de expertizare a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, care pot suferi de o boală psihică

 

(M. Of. nr. 1130 din 26 noiembrie 2021)

Se constituie Comisia medicală de specialitate și Comisia medicală de specialitate pentru soluționarea contestațiilor, precum și pentru stabilirea condițiilor concrete de expertizare a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, care pot suferi de o boală psihică.

În M. Of. nr. 1130 din 26 noiembrie 2021 s-a publicat OMJ și OMS nr. 2432/2021 și nr. 4734/2021 pentru constituirea Comisiei medicale de specialitate și a Comisiei medicale de specialitate pentru soluționarea contestațiilor, precum și pentru stabilirea condițiilor concrete de expertizare a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, care pot suferi de o boală psihică. 

Redăm, în cele ce urmează, conținutul respectivului ordin.

Inteligența artificială în materie penală

Art. 1

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin se constituie Comisia medicală de specialitate și Comisia medicală de specialitate pentru soluționarea contestațiilor și se stabilesc condițiile concrete de expertizare a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice (INEC), care pot suferi de o boală psihică”.

Art. 2

„Cele două comisii funcționează în cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu aflat în subordinea Ministerului Justiției și au componența prevăzută în anexa nr. 1”.

Art. 3

„Metodologia de expertizare psihiatrică a personalului menționat la art. 1 este prevăzută în anexa nr. 2”.

Art. 4

„Baremul medical pentru determinarea existenței unei boli psihice de natură să împiedice exercitarea funcției în mod corespunzător de către personalul menționat la art. 1 este prevăzut în anexa nr. 3”.

Art. 5

„Modelul Fișei medicale pentru consemnarea rezultatelor expertizării psihiatrice a personalului menționat la art. 1 este prevăzut în anexa nr. 4”.

Art. 6

„Anexele nr. 1, 2, 3 și 4 fac parte integrantă din prezentul ordin”.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Art. 7

„Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu aflat în subordinea Ministerului Justiției, INEC, instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea vor duce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin”.

Art. 8

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Vă precizăm că anexa nr. 1 conține componența Comisiei medicale de specialitate, precum și a Comisiei medicale de specialitate pentru soluționarea contestațiilor, iar anexa nr. 2 Metodologia de expertizare psihiatrică a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul INEC, care pot suferi de o boală psihică.

Mai departe, vă menționăm că anexa nr. 3 cuprinde Baremul medical de expertizare psihiatrică a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de specialitate criminalistică și a personalului care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, care pot suferi de o boală psihică, iar anexa nr. 4 prezintă modelul Fișei medicale pentru consemnarea rezultatelor expertizării psihiatrice.

Constituirea CMS pentru personalul auxiliar de specialitate care poate suferi de o boală psihică (OMJ și OMS nr. 2432/2021 și nr. 4734/2021) was last modified: noiembrie 29th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter