Constantin Sima: Sunt și voi fi întotdeauna un susținător al rolului avocatului!

27 apr. 2016
3 voturi, medie: 3,33 din 53 voturi, medie: 3,33 din 53 voturi, medie: 3,33 din 53 voturi, medie: 3,33 din 53 voturi, medie: 3,33 din 5 (3 votes, average: 3,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1978

Invitat la Congresul Avocaților 2016, procurorul Constantin Sima, președintele Asociației Procurorilor din România a remarcat importanța tuturor profesiilor: avocat, procuror, jurist și judecător în stabilirea adevărului în cadrul procesului.

Referindu-se la relația avocat – procuror, respectiv, avocat – judecător, domnia sa i-a îndemnat pe avocați să facă un pas în față, să fie puțin mai incisivi, atât cât le permite rolul lor procesual, și să redea mai accentuat aspectele care țin de adevăr, să-și pledeze cu mai multă convingere pozițiile”.

Președintele Asociației Procurorilor din România a menționat că începând cu 2000 se observă o oarecare timiditate a avocaților în pretoriu.

Constat că procurorii sunt tot mai convingători, în ultima perioadă de timp și succesele lor sunt apreciate de public, dar nu e bine ca procesul penal să fie dominat de o singură parte. Adevărul rezultă din contribuția aproximativ egală a tuturor participanților la proces” – a adăugat procurorul Constantin Sima, ca o motivație în plus a poziției domniei sale, în favoarea unui rolului activ al avocaților în instanțe.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Constantin Sima: Sunt și voi fi întotdeauna un susținător al rolului avocatului! was last modified: mai 5th, 2016 by Constantin Sima

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter