Constantin Duvac: Avem, în afara celor două texte din Codul penal, aproximativ 26 de texte incriminatorii disipate în 12 acte normative, apărute pe parcursul a 20 de ani

24 mai 2016
3 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 5 (3 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1881
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul prof. univ. dr. Constantin Duvac – Președinte executiv al  Asociației Internaționale de Drept Penal– a declarat în cadrul ediției speciale a emisiunii Legal Point din data de 18 mai 2016, transmisă cu ocazia desfășurării conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal”:

Este evident că, din punct de vedere tehnic, Asociația Internațională de Drept Penal oferă statelor naționale și organizațiilor internaționale expertiza sa științifică în redactarea în mod unitar a normelor de incriminare și abordarea urmăririi acestora, însă protecția efectivă revine în principal în sarcina fiecărui stat și, sub acest aspect, în ceea ce ne privește, ar fi de gândit, de reflectat în ce măsură la nivelul țării noastre s-ar impune și ar fi o soluție mai bună codificarea acestora.

În prezent, noi avem practic, în afara celor două texte din Codul penal, aproximativ 26 de texte incriminatorii disipate în 12 acte normative, apărute pe parcursul a 20 de ani, care fac dificilă cunoașterea lor, atât de către destinatarii normei, dar și de către cei chemați să aplice, să interpreteze legea și ar fi de reflectat dacă nu se impune o codificare a acestora sau, cum s-a mai propus și astăzi, crearea unui incriminări cadru, după modelul spaniol.

👍Vezi și: EDIȚIE SPECIALĂ „LEGAL POINT” – Protecția mediului prin dreptul penal

Constantin Duvac: Avem, în afara celor două texte din Codul penal, aproximativ 26 de texte incriminatorii disipate în 12 acte normative, apărute pe parcursul a 20 de ani was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter