Consiliul UE. Noua strategie a Uniunii Europene privind adaptarea la schimbările climatice

11 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 36

Consiliul Uniunii Europene a aprobat o nouă strategie privitoare la adaptarea la schimbările climatice, pentru ca Uniunea Europeană (UE) să devină o societate rezilientă și pe deplin adaptată la efectele inevitabile ale schimbărilor climatice, până în anul 2050.

Astfel, prin concluziile adoptate în cadrul ședinței Consiliului, acesta subliniază necesitatea de îmbunătățire a accesului la cunoștințe și, implicit, schimbul de cunoștințe privind impactul schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, inclusiv prin consolidarea platformei Climate-ADAPT.

Totodată, Consiliul UE solicită Comisiei Europene să analizeze modalități de măsurare și gestionare a riscurilor pe care le reprezintă schimbările climatice pentru finanțele publice și să elaboreze un cadru care să încurajeze utilizarea asigurărilor împotriva riscurilor legate de schimbările climatice.

În același timp, luând în calcul și nevoia de redresare economică în urma pandemiei de COVID-19, UE a stabilit un obiectiv de cel puțin 30% pentru acțiunile climatice, inclusiv de adaptare, în cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 și de cel puțin 37% în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

Nu în ultimul rând, Consiliul sprijină obiectivul strategiei de a intensifica acțiunile internaționale privind adaptarea, în conformitate cu Acordul de la Paris. Acesta reconfirmă angajamentul UE și al statelor membre de a intensifica, în continuare, mobilizarea finanțării internaționale a combaterii schimbărilor climatice și sprijină consolidarea angajamentului global și a schimburilor privind adaptarea.

Concluziile Consiliului UE privind noua strategie de adaptare la schimbările climatice pot fi vizualizate aici.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Consiliul UE. Propunere de regulament privind sistemul e-CODEX

Consiliul UE. Noua strategie a Uniunii Europene privind adaptarea la schimbările climatice was last modified: iunie 11th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter