Consiliul UE. Norme fiscale modernizate pentru alcool

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 185

Potrivit paginii oficiale (www.consilium.europa.eu), Consiliul UE a publicat un comunicat prin care informează despre modernizarea modului de impozitare a produselor alcoolice, aprobat provizoriu de către Ambasadorii statelor membre, sub rezerva confirmării ulterioare de către Consiliu.

Astfel, se urmărește ca normele actualizate să îmbunătățească mediul de afaceri și să reducă costurile pentru micii producători de alcool, ținând seama, în același timp, de considerentele legate de sănătatea și de eficiența colectării impozitelor.

Principalele modificări vizează:

„- creșterea pragului pentru berea cu concentrație mai redusă care poate beneficia de reduceri la accize de la 2,8% volum până la 3,5% volum. Această modificare oferă stimulente consumatorilor pentru a alege băuturile alcoolice slabe față de băuturile mai tari, reducând astfel consumul de alcool. Aceasta încurajează, de asemenea, producătorii de bere să fie inovatori și să creeze noi produse cu o tărie alcoolică mai redusă.

– extinderea regimului special de reducere a accizelor pentru micii producători de bere și de alcool etilic la producătorii de alte băuturi fermentate, cum ar fi cidrul.

– instituirea unui sistem comun de certificare în UE pentru a confirma statutul micilor producători independenți, recognoscibil în toate țările UE.

– clarificarea condițiilor de aplicare a scutirii de la plata accizelor pentru alcoolul denaturat, utilizat, de exemplu, în produsele de curățare.”

De asemenea, după adoptare, acestă directivă se va transpune în legislația națională începând cu 1 ianuarie 2022.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul UE. Fiscalitate: amânarea anumitor norme fiscale

Consiliul UE. Norme fiscale modernizate pentru alcool was last modified: iunie 25th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter