Consiliul UE. Fiscalitate: amânarea anumitor norme fiscale

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 65

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (www.consilium.europa.eu), Consiliul UE a publicat un comunicat prin care informează despre modificarea Directivei privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal (DAC), dar și despre acordul preliminar privind amânarea cu șase luni a aplicării regimului TVA aplicabil societăților online.

Astfel, principala modificare a DAC  le oferă statelor membre opțiunea de a amâna cu până la șase luni termenele pentru depunerea și schimbul următoarelor informații:

– schimbul automat de informații privind conturile financiare deținute de beneficiari care sunt rezidenți fiscali într-un alt stat membru;

– modalitățile transfrontaliere de planificare fiscală care fac obiectul raportării.

De asemenea, în funcție de evoluția pandemiei, directiva modificată prevede, de asemenea, posibilitatea prelungirii acestei perioade de amânare o singură dată, în condiții stricte, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Totodată, ambasadorii statelor membre au ajuns la un acord preliminar, care va trebui adoptat în mod oficial de către Consiliu, privind amânarea cu șase luni a aplicării regimului TVA aplicabil societăților online, începând cu 1 iulie 2021, față de 1 ianuarie 2021, termenul prevăzut inițial.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul UE. Concluziile privind combaterea crizei provocate de pandemia de COVID-19 în educație și formare

Consiliul UE. Fiscalitate: amânarea anumitor norme fiscale was last modified: iunie 25th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter