Consiliul UE. Facilitarea accesului investitorilor la informațiile privind întreprinderile

30 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 28

Consiliul Uniunii Europene a convenit asupra poziției sale cu privire la propunerea privind punctul unic de acces european (ESAP), care face parte din pachetul privind uniunea piețelor de capital (UPC). Scopul său este de a crea un punct unic de acces la informațiile publice despre întreprinderile din UE și produsele de investiții din UE.

Astfel, Consiliul a precizat că autoritățile naționale competente ar trebui să fie organismele de colectare a informațiilor care vor fi furnizate pe platforma ESAP. Propunerea nu va impune întreprinderilor europene niciun tip suplimentar de cerințe de raportare a datelor, deoarece platforma ESAP va conține tipuri de date deja stabilite, precum și informații disponibile public, inclusiv:

− Situații financiare anuale (consolidate);

− Rapoarte de gestiune (consolidate);

− Rapoarte de audit;

− Rapoarte privind plățile efectuate către guverne.

Totodată, în poziția sa, Consiliul precizează că ar trebui să existe o introducere treptată a platformei ESAP, părțile esențiale urmând să devină operaționale între 2026 și 2030.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

Consiliul UE. Acțiuni suplimentare pentru protejarea jurnaliștilor și a profesioniștilor din domeniul mass-mediei

Consiliul UE. Facilitarea accesului investitorilor la informațiile privind întreprinderile was last modified: iunie 29th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.