Consiliul UE. Energia de fuziune: Aprobarea finanțării ITER

22 feb. 2021
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
19 views

Potrivit paginii oficiale (www.consilium.europa.eu), Consiliul a adoptat o decizie prin care este asigurată continuarea finanțării europene a proiectului privind reactorul termonuclear experimental internațional (ITER), în perioada cadrului financiar multianual (CFM) 2021-2027.

De asemenea, contribuția europeană la proiectul, pentru perioada 2021-2027, este stabilită la 5,61 miliarde EUR în prețuri curente.

Totodată, Acordul privind reactorul termonuclear experimental internațional (ITER), semnat de Euratom, Statele Unite, Federația Rusă, Japonia, China, Coreea de Sud și India. Euratom, reprezintă un proiect internațional pentru energia de fuziune, pe termen lung, de construire și exploatare a unui reactor care să testeze fezabilitatea fuziunii ca sursă de energie.

Nu în ultimul rând, conform estimării Comisiei, realizarea primei plasme va avea loc în decembrie 2025, sistemul estimându-se să fie pe deplin operațional în 2035, iar energia de fuziune ca sursă comercială viabilă de energie va produce energie electrică înainte de 2050.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul UE. Adoptarea primelor măsuri din cadrul pachetului de măsuri privind redresarea piețelor de capital

Consiliul UE. Energia de fuziune: Aprobarea finanțării ITER was last modified: februarie 22nd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter