Consiliul UE a adoptat documentul de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală

18 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 576

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul Uniunii Europene a adoptat în data de 13 octombrie 2016 un regulament care instituie un document european de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală (documentul european de călătorie pentru returnare), în special formatul, elementele de securitate și specificațiile tehnice ale acestuia.

Datorită caracteristicilor sale consolidate, documentul european de călătorie uniform reprezintă una dintre măsurile-cheie care pot contribui la returnarea efectivă a resortisanților țărilor terțe. Ca măsură practică, actualmente este deosebit de important să construim o relație de bună cooperare cu țările de origine”, a declarat Robert Kaliňák, ministrul slovac al internelor și președinte al Consiliului.

Monitor Dosare

Caracteristicile de securitate și specificațiile tehnice îmbunătățite ale noului document de călătorie vor facilita recunoașterea acestuia de către țările terțe și vor accelera returnările în contextul acordurilor de readmisie sau al altor acorduri încheiate de UE sau de către statele membre cu țări terțe.

Noul document de călătorie va reduce, de asemenea, sarcina administrativă și birocratică, precum și durata procedurilor administrative necesare pentru a asigura returnarea și readmisia resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală.

Returnarea resortisanților țărilor terțe care nu îndeplinesc sau nu mai îndeplinesc condițiile de intrare, de ședere sau de rezidență în statele membre, cu respectarea deplină a drepturilor lor fundamentale și în conformitate cu acquis-ul UE, este o parte esențială a eforturilor cuprinzătoare depuse pentru a asigura credibilitatea și funcționarea corespunzătoare și efectivă a politicii Uniunii în domeniul migrației și pentru a reduce și a descuraja migrația neregulamentară.

Legături relevante:

Document PDF – Regulament privind instituirea unui document european de călătorie pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală

Sursa informației

Consiliul UE a adoptat documentul de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală was last modified: octombrie 17th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter