Consiliul European. Declarația membrilor din 25-26 februarie 2021

26 feb. 2021
Vizualizari: 352

Potrivit paginii oficiale (www.consilium.europa.eu), Consiliul European a adoptat o declarație privind COVID-19, sănătatea, securitatea și apărarea, precum și vecinătatea sudică.

Astfel, s-a susținut necesitatea continuării eforturilor și coordonării acțiunilor de combatere a pandemiei și a consecințelor acesteia. Situația epidemiologică este în continuare gravă, iar noile variante prezintă provocări suplimentare, așa încât trebuie menținute restricții riguroase și, în același timp, intensificarea eforturile de a accelera furnizarea de vaccinuri.

Totodată, pentru moment, călătoriile neesențiale trebuie restricționate, motiv pentru care adoptarea celor două recomandări ale Consiliului privind călătoriile în interiorul și către UE, conform cărora pot fi introduse restricții în conformitate cu principiile proporționalității și nediscriminării și ținând seama de situația specifică a comunităților transfrontaliere, este bine-venită.

Pe de altă parte, vaccinarea a început în toate statele membre, iar strategia privind vaccinurile a asigurat că toate statele membre au acces la vaccinuri. Totuși, trebuie accelerată de urgență autorizarea, producția și distribuirea vaccinurilor, precum și vaccinarea. De asemenea, trebuie consolidată capacitatea de supraveghere și depistare în vederea identificării cât mai rapide a variantelor, pentru a controla răspândirea acestora, astfel cum se prevede în Comunicarea Comisiei intitulată Incubatorul Hera: anticipând împreună amenințarea pe care o reprezintă variantele virusului care cauzează COVID-19.

Declarația membrilor Consiliului European poate fi accesată aici, iar videoconferința din 25-26 februarie a.c., aici.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Parlamentul European. Strategia europeană pentru date: configurarea regulilor de partajare a datelor non-personale

Consiliul European. Declarația membrilor din 25-26 februarie 2021 was last modified: februarie 26th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.