Consiliul de Mediere se implică în Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților

3 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 925

Despre

  • Construirea și consolidarea dialogului în cadrul grupului de refugiați
  • Organizarea unui grup de permanență format din minim 50 de profesioniști

Consiliul de Mediere anunță implicarea sa în Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților, formată din miniștri și alți reprezentanți ai instituțiilor statului, precum și din organizații neguvernamentale, având drept scop situația actuală privind integrarea refugiaților, precum și viitoarele măsuri în domeniu.

În acest sens, Consiliul și-a declarat disponibilitatea de a sprijini toate eforturile autorităților române în vederea construirii și consolidării dialogului în cadrul grupului de refugiați, în relația dintre refugiați și autoritățile locale, centrale, furnizori de servicii, ONG-uri și populația locală, precum și între toate instituțiile implicate în problematica refugiaților.

Consiliul de Mediere s-a implicat în toate cele cinci grupuri de lucru organizate în cadrul Coaliției:

• armonizare legislativa;

• logistica primară;

• integrare socială;

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

• integrare locală;

• integrare culturală.

Consiliul de Mediere propune asigurarea dreptului de acces la un mediator, prin organizarea unui grup de permanență format din minim 50 de profesioniști, vorbitori de minim o limba străină.

Potrivit anunțului, mediatorii sunt singurele persoane specializate în gestionarea amiabilă a conflictelor, special pregătite în diverse tehnici și tactici de comunicare și management al conflictelor de orice tip, care pot aborda cauzele profunde ale acțiunii refugiaților, ale conflictelor, violenței politice, încălcării drepturilor omului și sărăciei. Mediatorii pot facilita dialogul politic, social, cultural, identitar, intra-grup și inter-grup, inter-instituțional, cooperarea, schimbul de cunoștințe și de experiență, pot sprijini mobilitatea umană ca element pozitiv al dezvoltării umane.

Consiliul de Mediere își exprimă convingerea că mediatorii pot facilita implementarea oricăror programe și măsuri ale autorităților, asigurând cooperarea non-violentă cu acestea și stabilitatea la nivelul relației cu grupurile de refugiați.

Următoarea întâlnire a Coaliției va avea loc pe data de 16 noiembrie 2015.

Sursa informației este anunțul publicat de Consiliul de Mediere (www.cmediere.ro).

Consiliul de Mediere se implică în Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților was last modified: noiembrie 2nd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter