Consiliul de Mediere constată un răspuns pozitiv al parchetelor de pe lângă judecătoriile din București la solicitările birourilor de mediatori

6 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 339

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 3 martie 2017, Consiliul de Mediere a emis un comunicat în atenția mediatorilor din București, anunțând faptul că parchetele de pe lângă judecătoriile din București răspund pozitiv solicitărilor venite din partea birourilor de mediatori, în sensul comunicării adreselor de domiciliu și sau a numerelor de telefon aparținând persoanelor vătămate din dosarele aflate pe rolul acestora, în vederea transmiterii invitațiilor la procedura de mediere solicitată de inculpat.

Codul administrativ - 2019. Editie tiparita pe hartie alba

De asemenea, pentru a putea efectua procedura de mediere, mediatorul trebuie să cunoască măsurile și interdicțiile impuse inculpaților, astfel încât ședințele de mediere să se desfășoare conform legii, fără a se încălca drepturile și libertățile părților. Și aceste măsuri sunt comunicate, la solicitare, de către parchetele de pe lângă judecătoriile din București.

Art. 70 alin (1) din Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator (dispoziție specială față de art. 312 CPP) prevede posibilitatea suspendării urmăririi penale în temeiul prezentării de către părți a contractului de mediere, în cazul în care medierea cu privire la latura penală a cauzei se desfășoară după începerea procesului penal.

Mediatorul, la cererea de comunicare a adreselor de domiciliu și / sau a numerelor de telefon aparținând persoanelor vătămate, va anexa în copie contractul de pregătire a medierii încheiat între mediator și inculpat.

Consiliul de Mediere constată un răspuns pozitiv al parchetelor de pe lângă judecătoriile din București la solicitările birourilor de mediatori was last modified: martie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter