Consiliul de Mediere. Precizări adresate persoanelor care doresc să acceseze programe de formare inițială ca mediator

21 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 273

Potrivit site-ului oficial (www.cmediere.ro), Consiliul de Mediere a publicat o serie de precizări referitoare la anunțul postat în spațiul public de către Centrul de calificare A. E., cu privire la organizarea de către acesta, online, a cursurilor de formare profesională în domeniul medierii.

Redăm, în continuare precizările Consiliului de Mediere:

„− La acest moment, Centrul de Calificare A. E. nu este unul dintre furnizorii de formare autorizați de Consiliul de Mediere  să desfășoare cursuri de formare în domeniul medierii, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator coroborat cu prevederile art. 37 din Statutul Profesiei de Mediator.

− Cursurile și programele de formare profesională a mediatorilor trebuie să fie autorizate de către Consiliul de Mediere, cu respectarea standardelor de formare profesională în domeniu, elaborate de către acesta (conform art. 9 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator).

− Instituțiile și celelalte persoane juridice care desfășoară programe de formare profesională a mediatorilor trebuie sa efectueze demersuri în vederea înscrierii de către Consiliul de Mediere pe lista Furnizorilor de Formare în Domeniul Medierii – https://www.cmediere.ro/tablouri-liste/lista-furnizorilor-de-formare/19/  (conform art. 10 din Legea nr.  192/2006  privind medierea și organizarea profesiei de mediator).

− Conform Hotărârii nr. 132 /21.09.2020 adoptată de Consiliul de Mediere, doar un procent de maxim 30% din programul de formare a mediatorilor se poate desfășura online, respectiv partea din programul de formare alocată elementelor de teorie.”

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul de Mediere. Ordinea de zi a ședinței ordinare din 22 aprilie 2021

Consiliul de Mediere. Precizări adresate persoanelor care doresc să acceseze programe de formare inițială ca mediator was last modified: aprilie 21st, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.