[UPDATE: Hotărâri adoptate] Consiliul de Mediere. Ordinea de zi a ședinței ordinare online din 23 martie 2020

25 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 martie 2020: Hotărâri adoptate în ședința online

Potrivit site-ului oficial (www.cmediere.ro), Consiliul de Mediere a publicat Hotărârile adoptate în ședința online din data de 23 martie 2020, anume:

„- Hotărârea nr. 57 conform căreia se prelungește până la data sistării Stării de urgență + 30 zile (în situația în care nu se depășește data de 31.12.2020) termenul acordat mediatorilor pentru a face dovada achitării taxelor anuale profesionale aferente anilor 2017, 2018 și 2019, în vederea scutirii acestora de la plata taxelor anuale profesionale pentru perioada 2009 – 2016;

– Hotărârea nr. 58 conform căreia se prelungește până la data sistării Stării de urgență + 30 zile (în situația în care nu se depășește data de 31.12.2020) termenul până la care poate fi achitată taxa anuală profesională pentru anul 2020 cu o reducere de 50% de către mediatorii care nu figurează cu taxa anuală profesională aferenta anului 2019 ca fiind restantă în evidențele contabile ale Consiliului de Mediere (taxele sunt achitate la zi);

– Hotararea nr. 59 conform căreia se suspendă până la data sistării Stării de urgență + 30 zile desfășurarea procedurii disciplinare pentru mediatorii care înregistrează restanțe privind achitarea taxei anuale profesionale.”

De asemenea, Consiliul de Mediere a dispus o serie de recomandări pentru a reduce la minimum riscul unei posibile contaminari cu virusul SARS-CoV2.

Astfel, atunci când medierile se desfășoră în prezența părților (conform procedurii uzuale) se recomandă acordarea unei atenții deosebite măsurilor de prevenție și protecție sanitară (mască, mănuși, dezinfectant, distanță socială etc).

Totodată, desfășurarea activității de mediere de către mediatorii autorizați, se poate realiza în mediul online, cu ajutorul mijloacelor tehnice uzuale (pe calculator, telefon, tabletă, etc), cu respectarea cerințelor legale și principiilor medierii.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 18 martie 2020: Completare ordine de zi

Potrivit site-ului oficial (www.cmediere.ro), Consiliul de Mediere a publicat o completare pe ordinea de zi a ședinței din data de 23 martie 2020, fiind introduse următoarele puncte:

  • În contextul epidemiei virusului COVID-19, adoptare hotărăre conform căreia se prelungește termenul acordat mediatorilor care sunt scutiți de la plata taxelor anuale profesionale pentru perioada 2009 – 2016 în situația în care fac dovada achitării taxelor anuale profesionale aferente anilor 2017, 2018 și 2019;
  • În contextul epidemiei virusului COVID-19, adoptare hotărâre conform căreia se prelungește termenul până la care poate fi achitată taxa anuală profesională pentru anul 2020 cu o reducere de 50% de către mediatorii care nu figurează cu taxa anuală profesională aferentă anului 2019 ca fiind restantă în evidențele contabile ale Consiliului de Mediere (taxele sunt achitate la zi);
  • Adoptare hotărâre referitor la suspendarea desfășurării procedurii disciplinare pentru mediatorii care înregistrează restanțe privind achitarea taxei anuale profesionale, pe durata funcționării stării de urgență în România.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.cmediere.ro), Consiliul de Mediere a publicat ordinea de zi a ședinței din data de 23 martie 2020. Ședința va avea loc începând cu ora 11:30, pentru Comisia Permanentă, și ora 12:00, pentru Consiliul de Mediere. Ambele ședințe se vor desfășura online.

Pe ordinea de zi sunt înscrise următoarele puncte de interes:

  • Adoptarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Institutului de Formare al Consiliului de Mediere;
  •  Aspecte privind actualizarea Tabloului Mediatorilor;
  • Autorizări/Avizări/Reacreditări;
  •  Diverse.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul de Mediere. Programul secretariatului tehnic pentru activitatea desfășurată exclusiv online

[UPDATE: Hotărâri adoptate] Consiliul de Mediere. Ordinea de zi a ședinței ordinare online din 23 martie 2020 was last modified: martie 24th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter