Consiliul de Mediere – Ministerul Justiției. Discuții privind dezvoltarea și consolidarea medierii și a profesiei de mediator

14 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 411

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 14 martie 2018, Ministrul Justiției invită reprezentanții Consiliului de Mediere la discuții privind dezvoltarea și consolidarea medierii și a profesiei de mediator.

Astfel, la invitația domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, în data de 26 martie a.c., începând cu ora 12.00, o delegație a Consiliului de Mediere – formată din domnii Mugur Bogdan Mitroi – președinte, Zeno Daniel Șuștac – vicepreședinte și Ion Dedu – membru în Comisia Permanentă și reprezentant al Consiliului în relația cu sistemul judiciar – se va întâlni, la sediul Ministerului Justiției, cu domnul Nicolae Liviu Popa – secretar de stat.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Discuțiile vor viza găsirea unor soluții eficiente privind profesionalizarea și recredibilizarea medierii și a profesiei de mediator, astfel încât medierea să funcționeze în cele mai bune condiții, ca alternativă viabilă de soluționare a conflictelor în scopul degrevării instanțelor de judecată.

În acest sens, Consiliul de Mediere își exprimă convingerea că deschiderea manifestată de actuala conducere a Ministerului Justiției față de fenomenul medierii reprezintă un moment important în ceea ce privește normalizarea relațiilor instituționale CdM-MJ și arată că, o implicare reală a Ministerului Justiției în susținerea eforturilor depuse de instituția mediatorilor, ar reprezenta un ajutor indirect acordat întregului sistem judiciar din România.

Vezi și [UPDATE: Adoptarea Raportului de monitorizare a Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020] Ministerul Justiției. Reuniunea Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018

Pentru mai multe detalii, redăm mai jos conținutul unei secțiuni din Planul de Acțiune pentru implementarea Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015-2020, aprobat prin H.G. nr. 282/2016, astfel cum a fost publicat de către CdM:

A.3.17. Degrevarea instanțelor și parchetelor prin promovarea, în continuare, a medierii:

– informarea publicului și magistraților asupra utilizării medierii și acțiuni de formare a practicienilor;

– evaluare realizatăde către Consiliul de mediere privind modul de aplicare a legii medierii cu propuneri concrete de îmbunătățire (măsuri administrative, instituționale, promovarea medierii, măsuri legislative);

– în funcție de rezultatele evaluării, formularea de propuneri legislative.

 

Consiliul de Mediere

 Bugetul de stat

 2016

Original Black Friday pe UJmag.ro!

semestrul I

 Grup de lucru constituit

 

Consiliul de Mediere

 

Bugetul de stat (cofinanțare)

POCA

 2016-2018

 MJ

 Modificări legislative elaborate

Sursa informației

Consiliul de Mediere – Ministerul Justiției. Discuții privind dezvoltarea și consolidarea medierii și a profesiei de mediator was last modified: martie 14th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter