Consiliul Concurenței. Reglementări în vederea eliminării confuziei dintre medicamente eliberate fără prescripție medicală şi suplimente alimentare

10 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 106

În contextul existenței unei confuzii la nivelul consumatorilor, între medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC – Over The Counter) și suplimente alimentare, Consiliul Concurenței a publicat un comunicat în vederea introducerii unor reglementări care să elimine aceste situații întâlnite în practică.

Astfel, autoritatea de concurență face o recomandare pentru definirea unor elemente de diferențiere vizuală (de exemplu, simboluri sau pictograme) specifice suplimentelor alimentare, ajutând, astfel, publicul larg să identifice cu mai multă ușurință tipul produsului și facilitând, totodată, procesul de alegere al consumatorului.

De asemenea, în definirea celor două tipuri de produse, Consiliul Concurenței a stabilit că medicamentul reprezintă orice substanță sau combinație de substanțe ce are proprietăți pentru tratarea sau prevenirea bolilor.

Pe de altă parte, suplimentele alimentare sunt produse al căror scop este de a completa regimul alimentar, dar care nu au proprietatea de tratare sau vindecare a unei boli. Prin urmare, suplimentele alimentare reprezintă surse concentrate de vitamine, minerale sau alte substanțe cu efect nutritiv sau fiziologic, singure sau în combinație.

Totodată, reglementările privind producția și comercializarea medicamentelor OTC și a suplimentelor alimentare sunt mai flexibile și mai permisive comparativ cu prevederile legale aplicabile medicamentelor eliberate în baza unei prescripții medicale.

Așadar, principalele diferențe sunt reprezentate de libertatea operatorilor de a-și stabili prețurile de comercializare, posibilitatea promovării produselor către publicul larg, canalele prin intermediul cărora se pot comercializa aceste produse și procedurile privind punerea pe piață.

Pentru a consulta mai multe detalii referitoare la aceste aspecte, vă invităm să accesați următorul link.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

📎VEZI ȘI CONSILIUL CONCURENȚEI. NIVELUL TARIFELOR APLICATE DE CĂTRE TRANSPORTATORI AR TREBUI SĂ CONSTITUIE CRITERIUL PRINCIPAL DE ATRIBUIRE A TRASEELOR DE TRANSPORT

Consiliul Concurenței. Reglementări în vederea eliminării confuziei dintre medicamente eliberate fără prescripție medicală și suplimente alimentare was last modified: ianuarie 10th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter