Consiliul Concurenței. Recomandări privind dezvoltarea economiei colaborative și facilitarea accesului pe piață al furnizorilor

22 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 86

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul Concurenței (www.consiliulconcurentei.ro) a publicat un comunicat prin intermediul căruia sunt făcute o serie de recomandări privind flexibilizarea reglementărilor necesare pentru dezvoltarea economiei colaborative (transport, turism, servicii financiare etc.), dar și a celor de relaxare a condițiilor de acces pe piață a furnizorilor de servicii tradiționali, necesare pentru a gestiona creșterea gradului de concurență între cele două domenii.

Aceste recomandări au fost făcute în baza studiului privind „Implicațiile dezvoltării economiei colaborative asupra mediului concurențial și a politicii de concurență”, finalizat în luna martie 2020.

Conform studiului, modelele de afaceri în care activitățile sunt facilitate de platforme (Uber sau Airbnb), ceea ce conduce la crearea unei piațe deschise cu privire la utilizarea temporară a bunurilor sau a serviciilor prestate, de către persoane fizice, sunt definitorii pentru economia colaborativă.

De asemenea, economia colaborativă prezintă o serie de avantaje, precum: avantajul de permite o alocare mai eficientă a resurselor, prin utilizarea activelor aflate „în așteptare” (autoturisme, proprietăți imobiliare, capital etc.), dar și riscuri din punct de vedere concurențial, prin acumularea unui număr mare de participanți, aspect ce poate conduce la crearea unei poziții dominante.

Totodată, Consiliul recomandă menținerea unui rol neutru al platformelor colaborative, prin moderarea recenziilor și a sistemului de rating, intervențiile fiind necesare doar atunci când acesta scade, pe latura cererii sau a ofertei, sub o anumită limită.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Suspendare concurs] Consiliul Concurenței. Concurs pentru ocuparea unor funcții publice de execuție vacante – 23 iunie 2020

Consiliul Concurenței. Recomandări privind dezvoltarea economiei colaborative și facilitarea accesului pe piață al furnizorilor was last modified: mai 22nd, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter