Consiliul Concurenței informează că numărul racordărilor la sistemele de distribuție a gazelor naturale și a energiei electrice nu a crescut

25 ian. 2022
Vizualizari: 102

Chiar dacă legislația din domeniul concurenței a fost modificată tocmai pentru a stimula acest proces, Consiliul Concurenței informează că numărul racordărilor consumatorilor casnici la sistemele de distribuție a gazelor naturale și la rețelele de distribuție a energiei electrice nu a crescut.

Această creștere a numărului de racordări ar fi dus la expansiunea piețelor de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale către consumatorii casnici și, implicit, ar fi crescut și portofoliul furnizorilor existenți prin apariția de noi furnizori pe piață.

În acest context, la solicitarea Parlamentului României, autoritatea de concurență a demarat o analiză privind activitatea de racordare a clienților casnici la sistemele de distribuție a gazelor naturale și la rețelele de distribuție a energiei electrice.

În cadrul acestor proceduri, Consiliul Concurenței a analizat modificările aduse cadrului normativ și a solicitat operatorilor de distribuție date și informații cu privire la procesul de racordare, purtând și discuții cu unii dintre acești operatori.

În urma analizei a rezultat că, în situația în care legislația ar permite autorităților publice locale să finanțeze în întregime procesul de dezvoltare a rețelelor/sistemelor de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale, s-ar putea impulsiona activitatea de racordare.

Ca urmare, Consiliul Concurenței recomandă adaptarea legislației astfel încât să permită autorităților locale finanțarea în întregime a lucrărilor de dezvoltarea a rețelelor, finanțarea putând fi asigurată în acest caz din resursele locale sau prin accesarea de fonduri naționale și/sau comunitare de investiții.

În vederea consultării publice, Consiliul Concurenței prezintă Raportul intermediar privind racordarea clienților casnici la sistemele de distribuție a gazelor naturale și la rețelele de distribuție a energiei electrice.

Observații pe marginea analizei intermediare a Consiliului Concurenței pot fi transmise, în termen de 30 de zile de la data prezentului comunicat, la adresa următoare: [email protected].

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI CONSILIUL CONCURENȚEI. REGLEMENTĂRI ÎN VEDEREA ELIMINĂRII CONFUZIEI DINTRE MEDICAMENTE ELIBERATE FĂRĂ PRESCRIPȚIE MEDICALĂ ȘI SUPLIMENTE ALIMENTARE

Consiliul Concurenței informează că numărul racordărilor la sistemele de distribuție a gazelor naturale și a energiei electrice nu a crescut was last modified: ianuarie 25th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.