Consiliul Concurenței. Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență de către asociațiile de companii

2 feb. 2021
Vizualizari: 462

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței a anunțat elaborarea „Ghidului privind conformarea cu regulile de concurență de către asociațiile de companii”, spre a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește conformarea cu normele din domeniul concurenței și pentru a oferi sfaturi practice în acest sens.

Astfel, ghisul explică faptul că înființarea asociațiilor și apartenența companiilor la astfel de asociații sunt perfect compatibile cu legislația din domeniul concurenței, dar există riscul de a se crea un cadru propice pentru înțelegeri anticoncurențiale.

De asemenea, acesta cuprinde atât concepte specifice reglementărilor din domeniul concurenței, cât și o descriere a cazurilor tipice pentru care poate fi atrasă răspunderea asociației, precum și un set de recomandări pentru adoptarea și implementarea programelor de conformare la nivelul asociațiilor, precum și modalitățile de sesizare a Consiliului Concurenței în cazul unor posibile fapte anticoncurențiale.

 

Pentru a vizualiza anunțul, urmați, vă rugăm, sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul Concurenței. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 costă între 30 și 68 LEI

Consiliul Concurenței. Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență de către asociațiile de companii was last modified: februarie 2nd, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: