Consiliul Concurenței. Darea spre consultare publică a Proiectului de Ghid privind lotizarea în cadrul procedurilor de achiziție publică

3 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 108

Consiliul Concurenței a pus în consultare publică Proiectul de Ghid privind lotizarea în cadrul procedurilor de achiziție publică.

Acest ghid se adresează atât autorităților contractante, cât și operatorilor economici implicați în procedurile de atribuire pe loturi a contractelor de achiziții publice și a acordurilor-cadru, în vederea eliminării riscului unei posibile interferențe a legislației din domeniul concurenței.

În vederea respectării principiului eficienței utilizării fondurilor publice, fiecare autoritate contractantă poate obține prețuri de achiziție mai reduse deoarece, prin această divizare de loturi, va fi permis accesul a cât mai mulți operatori economici specializați la procedură.

Totodată, Ghidul conține detalii privitoare la măsurile prin care autoritățile contractante pot preveni practicile anticoncurențiale în etapa pregătitoare a procedurii de atribuire, la indicatorii comportamentali care pot sugera o astfel de practică anticoncurențială, precum și la avantajele și dezavantajele unei divizări pe loturi a procedurilor de achiziție publică.

Proiectul de ghid conține, de asemenea, informații despre modul în care autoritățile contractante și companiile pot sesiza eventualele practici anticoncurențiale Consiliului Concurenței.

În vederea transmiterii de propuneri și observații Consiliului Concurenței cu privire la proiectul de Ghid, persoanele interesate le pot trimite, până la data de 3 ianuarie 2022, la adresa următoare de e-mail: [email protected].

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI CONSILIUL CONCURENȚEI. ANALIZĂ PRIVIND CREȘTEREA PREȚURILOR LA COMBUSTIBILII AUTO

 

Consiliul Concurenței. Darea spre consultare publică a Proiectului de Ghid privind lotizarea în cadrul procedurilor de achiziție publică was last modified: decembrie 3rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter