Cum a fost Conferința regională de insolvență

1439       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Recomandări

În zilele de 23 și 24 iunie, Sala Paris a Hotelului Del Mar din Mamaia a găzduit Conferința regională de insolvență organizată de Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență și Institutul Național al Magistraturii.

Primul panel al conferinței a fost moderat de Simona Maria Miloș (Președinte INPPI) și a fost format din executor judecătoresc Bogdan Dumitrache (Formator INM), jud. Flavius Moțu (președinte Tribunalul Specializat Cluj), Carmen Sandală (practician în insolvență), Geanina Oancea și Alina Zechiu (practicieni în insolvență). Între temele abordate amintim „Regimul juridic al sumelor de bani ale debitorului insolvent afectate de cauze de preferinț, „Supravegherea versus conducerea activității debitoarei. Instrumente și surse de documentare la dispoziția practicianului în insolvență” și „Situația contractelor în derulare”.

In cadrul celui de-al doilea panel al zilei au fost abordate temele „Principalele mențiuni care se înregistrează în registrul comerțului în cadrul procedurii de lichidare a societăților dizolvate judiciar conform Legii nr.31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, „Oferta vs. concurența neloială”, precum și „Aspecte privind răspunderea persoanelor care au contribuit la starea de insolvență a debitorului”. Speakerii care au răspuns întrebărilor participanților au fost Valentina Burdescu (Director general Oficiul Național al Registrului Comerțului), Cornel Ionașcu (practician în insolvență) și conf. univ dr. Vasile Nemeș (Universitatea „Nicolae Titulescu”).

Cea de-a doua zi a conferinței a fost moderată de Carmen Popa (practician în insolvență, Președinte UNPIR Filiala Dolj), la discuții luând parte jud. dr. Marcela Comșa (Curtea de Apel Brașov), Nicoleta Țăndăreanu (judecător ÎCCJ, formator INM), prof. univ. Augustin Fuerea (Universitatea Nicolae Titulescu), Andreea Deli-Diaconescu (practician în insolvență), Florin Bălescu (practician în insolvență), conf. univ. dr. Carmen Pălăcean (Universitatea Nicolae Titulescu), prof. univ. dr., jud. Florin Moțiu (Curtea de Apel Timișoara, formator INM), Adrian Clopotari și Cristina Ienciu (practicieni în insolvență).

Subiectele dezbătute în această zi a conferinței au fost „Incidența penalului în insolvență – aspecte generale”, „Opoziția creditorilor la deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitorului”, „Elemente de drept privat internațional în materie de insolvență”, „Arhivarea documentelor în procedura insolvenței – obligații ce revin practicienilor în insolvență conform legislației în vigoare”, „Incidența Codului muncii asupra procedurii insolvenței” și „Vânzarea de sub sechestrul penal. Prevederi neclare și drepturi neștiute ale practicianului”.

Conferința regională de insolvență – Constanța 2017 was last modified: august 24th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter