Conferință [Cum a fost] Conferința regională de insolvență - București, 13 aprilie 2018

1413       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Vineri, 13 aprilie, sediul INM din București a găzduit Conferința regională de insolvență, eveniment organizat de Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență împreună cu Institutul Național al Magistraturii, cu sprijinul editurii Universul Juridic.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

În deschiderea conferinței, au rostit alocuțiuni introductive doamna prof. univ. dr. Cristina Rotaru, directorul INM, domnul Niculae Bălan, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, precum și doamna Simona Maria Miloș, Directorul Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.

Lucrările primului panel al conferinței, moderat de doamna Simona Maria Miloș, au debutat cu tema Proceduri de restructurare extrajudiciară și de pre-insolvență; Practici și tendințe internaționale, susținută de doamna Nicoleta Mirela Năstăsie (judecător, Tribunalul București, Secția a-VII-a Civilă), și au continuat cu intervenția doamnei Nicoleta Țăndăreanu (judecător ÎCCJ, formator INM), care a ținut o prelegere cu titlul Măsura preventivă a interdicției inițierii sau a suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice – Incidența în procedura insolvenței. Ultimele teme ale primului panel au fost cea susținută de Stan Tîrnoveanu (practician în insolvență, prim-vicepreședinte UNPIR) – Analiza unor hotărâri ale ÎCCJ și Curții Constituționale cu privire la efectele civile ale sechestrului asiguratoriu în cadrul procedurii insolvenței, respectiv respectarea principiului unicității procedurii și evitarea procedurilor paralele, și cea a doamnei Cristina Ienciu (practician în insolvență) – Despre echilibru în gestionarea datelor cu caracter personal în procedura de insolvență.

Partea a doua a conferinței a fost moderată de doamna jud. dr. Marcela Comșa (Curtea de Apel Brașov) și i-a avut în componență pe doamnele Andreea Deli Diaconescu (practician în insolvență), Carmen Sanda (practician în insolvență), și pe domnii prof. univ. dr. Augustin FuereaCristian Răvășilă (practician în insolvență) și Corneliu Mușat (practician în insolvență). Între temele abordate amintim Evoluția legislației Uniunii Europene în materia insolvenței transfrontaliereProbleme teoretice și practice derivate din compatibilitatea procedurii insolvenței cu dreptul comunFundamentarea planului de reorganizare: abordări practice și din perspectiva economică și Drepturile creditorilor cu ipotecă asupra creanțelor viitoare în procedura insolvenței.


Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, organizează Conferința Regională de Insolvență București. Evenimentul va avea loc la Aula INM în data de 13 aprilie 2018, începând cu ora 9.30, la sediul Institutului Național al Magistraturii din București, Bd. Regina Elisabeta nr. 53, Sector 5.

Acreditare INPPI: 10 puncte de pregătire profesională
Acreditare INPPA: 10 puncte de pregătire profesională

 

Redăm în cele ce urmează programul conferinței:

 

09.00 – 09.30 – Înregistrarea participanților
09.30 – 09.45 – Sesiunea de deschidere. Discursuri inaugurale

 

Secțiunea I. Moderator: Simona Maria Miloș – practician în insolvență, președinte INPPI

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

09.45-10.15 – Nicoleta Mirela Năstăsie – judecător Tribunalul București, Secția a-VII-a Civilă

  • Proceduri de restructurare extrajudiciară și de pre-insolvență. Practici și tendințe internaționale.

10.15-10.45 – Nicoleta Țăndăreanu – judecător ÎCCJ, formator INM

  • Măsura preventivă a interdicției inițierii sau a suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice – Incidența în procedura insolvenței.

10.45-11.15 – Stan Tîrnoveanu – practician în insolvență, prim-vicepreședinte UNPIR

  • Analiza unor hotărârii ale ICCJ și Curții Constituționale cu privire la efectele civile ale sechestrului asiguratoriu în cadrul procedurii insolvenței, respectiv respectarea principiului unicității procedurii și evitarea procedurilor paralele.

11.15-11.45 – Cristina Ienciu – practician în insolvență

  • Despre echilibru în gestionarea datelor cu caracter personal în procedura de insolvență.

11.45-12.15 – Pauză de cafea

 

Secțiunea II. Moderator: Marcela Comșa – judecător dr. – Curtea de Apel Brașov

12.15-12.45 – Prof. univ. dr. Augustin Fuerea

  • Evoluția legislației Uniunii Europene în materia insolvenței transfrontaliere.

12.45-13.15 – Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență

  • Probleme teoretice și practice derivate din compatibilitatea procedurii insolvenței cu dreptul comun.

13.15-13.45 – Carmen Sanda – practician în insolvență

  • Fundamentarea planului de reorganizare: abordări practice și din perspectiva economică.

13.45-14.15 – Cristian Răvășilă și Corneliu Mușat – practicieni în insolvență

  • Drepturile creditorilor cu ipotecă asupra creanțelor viitoare în procedura insolvenței.

14.45 – Prânz

 

Totodată, formularul de înscriere pentru participarea la conferință poate fi descărcat de mai jos. După completare, acesta va fi trimis la adresa de e-mail [email protected], unde se fac și înscrierile, în limita locurilor disponibile (informații suplimentare se pot obține la nr. de tel.: 021/327.56.96).

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/04/Formular-inscriere-Conferinta-Bucuresti.pdf” height=”800px”]

[Cum a fost] Conferința regională de insolvență – București, 13 aprilie 2018 was last modified: aprilie 19th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.