Conferința „Provocări și perspective în legislația privind Administrația Publică. Aspecte practice și soluții de implementare”

408       0
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Provocări și perspective în legislația privind Administrația Publică. Aspecte practice și soluții de implementare” 📅 18 iunie 2022 Conferința „Provocări și perspective în legislația privind Administrația Publică. Aspecte practice și soluții de implementare”

Data 18 iunie 2022
Locația AULA MAGNA din cadrul Universității Titu Maiorescu din București și online

Asociația Alumni a Universității Titu Maiorescu și revista ProExcelsior organizează, în data de 18 iunie 2022, cea de-a doua ediție a Conferinței „PROVOCĂRI ȘI PERSPECTIVE ÎN LEGISLAȚIA PRIVIND ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ. ASPECTE PRACTICE ȘI SOLUȚII DE IMPLEMENTARE”, care va avea loc în format fizic, în AULA MAGNA din cadrul Universității Titu Maiorescu din București.

La eveniment vor participa reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, cu atribuții în implementarea Codului administrativ, personalități de referință din sfera juridică, specialiști și experți în protecția datelor cu caracter personal, precum și IT&C.

Conferința își propune să fie platformă între reprezentanții administrației publice, mediul universitar, juriști și practicieni, care, cu ajutorul celor mai buni specialiști în domeniu, să ofere răspunsuri și soluții în domeniile juridic, administrativ, protecția datelor cu caracter personal și IT&C pentru situațiile cu care se confruntă autoritățile și instituțiile publice din România.

PARTENERI:

Universitatea Titu Maiorescu

Grupul editorial Universul Juridic

Uniunea Juriștilor din România

Colegiul Consilierilor Juridici București

SC TUD INVESTMENT CONSULTING SRL

Lucrările Conferinței vor debuta la ora 10:00 și sunt structurate pe două secțiuni, după cum urmează:– Secțiunea I – Administrație locală.

CUVÂNT DE DESCHIDERE

Universitatea Titu Maiorescu

Grupul editorial Universul Juridic

Uniunea Juriștilor din România

Colegiul Consilierilor Juridici București

MODERATOR – MARIUS IDITA – ASOCIAȚIA ALUMNI A UNIVERSITĂȚII TITU MAIORESCU

• Prof. univ. dr. VERGINIA VEDINAȘ – Universitatea din București

„Perfecționarea reglementării administrației publice. Impactul Codului administrativ. În așteptarea Codului de procedură administrativă”;

• DANIEL-IUSTIN MARINESCU – Director General, Direcția Generală de Administrație Publică din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

• RINGO DĂMUREANU – Deputat, Președinte, Comisia pentru constituționalitate din cadrul Camerei Deputaților

„Legislație și legalitate în raporturile dintre cetățeni și autorități”;

• Prof univ. dr. EMILIAN CIONGARU – Cercetător științific, Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române

Temă de dezbatere: „Achizițiile Publice, pârghie fundamentală în administrația publică”;

• OUNDJIAN HRANT – Director General, Primăria Sectorului 5, București

Tema de dezbatere: „Digitalizarea în administrație”;

• MIHAI TUDORANCEA – Grupul TUD CONSULT („TUD”) – dezbatere: eficiența energetică a clădirilor publice (școli-grădinițe) și/sau rezidențiale, soluții de finanțare și informatice de digitalizare a procesului de implementare și diseminare a informațiilor. Din perspectiva digitalizării, raportarea lunară a datoriei publice către M.F.P. – CAIL care se poate face acum și digital: Verde Data;

• ELENA VASILE – Consilier juridic

„Atribuții și responsabilități în contextul legislației actuale”;

Secțiunea a II-a – Protecția datelor cu caracter personal

MODERATOR – CĂTĂLIN-AUREL GIULESCU

• Chestor de Poliție CĂTĂLIN-AUREL GIULESCU – Director General, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Expert G.D.P.R., MINISTERUL AFACERILOR INTERNE;

• Conf. univ. dr. ing. IUSTIN PRIESCU – Decan, Facultatea de Informatică din cadrul Universității Titu Maiorescu

Temă de dezbatere: „Bune Practici de Aplicare a unor Măsuri Tehnice și Organizatorice Adecvate pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în Administrația Publică”;

• Dr. DORU DOROBANȚU – lector asociat, Universitatea Politehnica din București;

Temă de dezbatere: „Securitatea prelucrării datelor cu caracter personal”;

• Dr. EUGEN VALERIU POPA – consilier pentru Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului. În perioada 2005-2012, a ocupat o funcție similară în Ministerul Afacerilor Interne, unde s-a concentrat pe apărarea cibernetică.

Temă de dezbatere: „Aspecte legale ale utilizării sistemelor cibernetice de tip „Big Data” și „Cloud Computing”;

Beneficii:

• Toate materialele acceptate și prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate în Revista ProExcelsior, editată de Asociația Alumni a Universității Titu Maiorescu;

• Certificat de participare din partea Comitetului de organizare al Conferinței;

• Promovare în cadrul evenimentului și pe platforma on-line Universul Juridic;

• Conferința poate fi inclusă în Programul de Pregătire Profesională a Funcționarilor din Administrația Publică;

Conferința va avea loc cu respectarea tuturor normelor de distanțare socială și de protecție sanitară.

Accesul în sală se va efectua în ordinea sosirii participanților.

Prin conținutul și tematica abordată, conferința oferă reprezentanților sistemului de administrație publică o perspectivă modernă, prin evaluarea unor puncte cruciale: digitalizarea administrației publice, problema echității în sistemul administrației publice locale în perioadă de pandemie, prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal etc.

AGENDA CONFERINȚEI:

09,00-09,30 – Înregistrarea participanților

10,00-12,00 – Secțiunea I – Administrație locală

12,15-13,00 – Pauză de masă

13,00-15,00 – Secțiunea a II-a – Protecția datelor cu caracter personal

15,00-15,30 – Pauză de cafea

15,30-16,00 – Înmânarea Certificatelor de participare, Feedback și închiderea conferinței.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Provocări și perspective în legislația privind Administrația Publică. Aspecte practice și soluții de implementare” was last modified: mai 19th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter