Conferință [CUM A FOST] CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE. „100 de ani de drept în Oradea”

2438       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE. „100 de ani de drept în Oradea” 📅 16 noiembrie 2019 Oradea [CUM A FOST] CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE. „100 de ani de drept în Oradea”

Data 16 noiembrie 2019
Locația Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Oradea

La mijlocul lunii noiembrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea a sărbătorit 100 de ani de la înființarea Academiei Regale de Drept din Oradea ca instituție de stat românească. Respectabilul Centenar a fost celebrat în două secvențe, pe durata a două zile, pe 15 și 16 noiembrie 2019, în Aula Magna a Facultății de Drept din Oradea.

 

Partenerii evenimentului au fost Centrul de Cercetare în Drept și Științe Administrative, Asociația Română de Științe Penale – Filiala Oradea, Baroul Bihor, Colegiul Consilierilor Juridici Bihor, Camera Executorilor Judecătorești Oradea, UNPIR – Filiala Oradea și Camera Notarilor Publici Oradea.

Manifestarea s-a bucurat de sprijinul Grupului editorial „Universul Juridic”, al Editurii „Pro Universitaria” și al Asociației Pentru Promovarea Cercetării în Drept și Administrație Publică.

 

Manifestarea a fost acreditată de INPPI și participanții au primit câte 8 puncte de pregatire profesională.

Evenimentul a debutat pe 15 noiembrie, la ora 15.00, în AULA MAGNA a Universității din Oradea cu ceremonia de acordare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului acad. prof. univ. dr. Liviu POP.

Puțin mai târziu, la ora 17.00, la Curtea de Apel din Oradea a avut loc lansarea lucrării „In honorem VALERIU STOICA”, ediție coordonată de Marian Nicolae, Radu Rizoiu și Ioana Laura Toma-Dăuceanu, apărută la Editura Universul Juridic.

Ziua s-a încheiat cu o cină festivă și o degustare de vinuri AVINCIS găzduită de dl. Valeriu STOICA.

CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE „100 de ani de drept în Oradea” a debutat în dimineața zilei de 16 noiembrie în Aula Magna/Amfiteatre FSE  a Universității din Oradea.

Deschiderea conferinței a fost făcută de acad. prof. univ. dr. Liviu POP de la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca și de dl. prof. univ. dr. Valeriu STOICA, de la Universitatea din București. Prima secțiune a fost consacrată temei de executare silită și procedură civilă, dezbaterile fiind animate de moderatori precum conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ – UMFST Tg. Mureș; executor judecătoresc și director al Centrului de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești din România și lect. univ. dr. Florina MOROZAN – Universitatea din Oradea, avocat – Baroul Bihor.

Foarte interesante au fost intervențiile unor magistrați care au onorat invitația organizatorilor: judecător Ana DROB, judecător Alin LEAȘ și judecător Flavius Motea  de la Judecătoria Oradea.

Cea de a doua  secțiune a conferinței a dezbătut teme de insolvență și litigii profesioniști, în moderarea dlui judecător Cristian MONENCI de la Tribunalul Bihor, a conf. univ. dr. Mircea URSUȚA  de la Universitatea din Oradea, avocat Baroul Bihor și formator INPPA, dar și a lect. univ. dr. Gavril Daniel OLAR – Universitatea din Oradea, avocat – Baroul Bihor.


În acest an Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea sărbătorește 100 de ani de la înființarea Academiei Regale de Drept din Oradea ca instituție de stat românească.

Evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie, începând cu ora 09,00.

Parteneri ai evenimentului sunt:

– Centrul de Cercetare în Drept și Științe Administrative;
– Asociația Română de Științe Penale – Filiala Oradea;
– Baroul Bihor;
– Colegiul Consilierilor Juridici Bihor;
– Camera Executorilor Judecătorești Oradea;
– UNPIR – Filiala Oradea;
– Camera Notarilor Publici Oradea.

Evenimentul este organizat cu sprijinul:

– Grupul editorial „Universul Juridic”;
– Editura „Prouniversitaria”;
– Asociația Pentru Promovarea Cercetării în Drept și Administrație Publică.

 

În curs de acreditare INPPA

Evenimentul este acreditat de INPPI cu 8 puncte de pregatire profesională.

Evenimentul care se va întinde pe durata a două zile va avea următoarea structură:

– Ceremonia de acordare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului acad. prof. univ. dr. Liviu POP – 15.11.2019, ora 15.00, AULA MAGNA, Universitatea din Oradea (acces liber);

– Lansare de carte Valeriu Stoica. 15.11.2019, ora 17.30, Curtea de Apel Oradea (Acces liber. Numărul de locuri este limitat);

– Cina festivă și degustare AVINCIS – Valeriu Stoica, 15.11.2019, „Grand Palace”, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12, ora 19.00 (cost 120 de lei. Plata se face în urma înscrierii prin FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE și a primirii proformei);

– CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE. „100 de ani de drept în Oradea” (cost 150 de lei. Plata se face în urma înscrierii prin FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE și a primirii proformei);

Locația: Aula Magna / Amfiteatre FSE – Universitatea din Oradea

 

STRUCTURA CONFERINȚEI

SECȚIUNEA PROFESIILOR JURIDICE – 16.11.2019               

 


9.00 – 9.30   înregistrarea participaților

Deschiderea conferinței (Aula Magna):

9.30 – 10.30   

 •  Acad. Prof. univ. dr. Liviu POP – Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca
 • Prof. univ. dr. Valeriu STOICA – Universitatea din București

 

Secțiunea I – DREPT PRIVAT (Aula Magna)

TEME DE EXECUTARE SILITĂ ȘI PROCEDURĂ CIVILĂ

10.30 – 11.40

Moderatori:

 • conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ – UMFST Tg. Mureș; executor judecătoresc, Director al Centrului de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești din România
 • lect. univ. dr. Florina MOROZAN – Universitatea din Oradea, avocat – Baroul Bihor

Vor participa la dezbateri:

 • judecător Ana DROB – Judecătoria Oradea
 • judecător Alin LEAȘ – Judecătoria Oradea
 • judecător Flavius Motea – Judecătoria Oradea

 

TEME DE INSOLVENȚĂ ȘI LITIGII PROFESIONIȘTI

 

11.50 – 13.30

Moderatori:

 • judecător Cristian MONENCI – Tribunalul Bihor
 • conf. univ. dr. Mircea URSUȚA – Universitatea din Oradea, avocat Baroul Bihor, formator INPPA
 • lect. univ. dr. Gavril Daniel OLAR – Universitatea din Oradea, avocat – Baroul Bihor

 

 

Secțiunea a II-a – DREPT PENAL ȘI PROCEDURĂ PENALĂ

(Amfiteatru Facultatea de Științe Economice)

 

10.30 – 13.30

Moderatori:

 • prof. univ. dr. Valentin MIRIȘAN – Universitatea din Oradea
 • conf. univ. dr. habil. Sorin ALĂMOREANU – Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca; Șef Laborator Expertize Criminalistice – Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice Cluj și  avocat Mihai SUIAN, Baroul Cluj
 • conf. univ. dr. Mihaela PĂTRĂUȘ – Universitatea din Oradea
 • procuror Bianca VĂLCAN – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor

Va participa la dezbateri:

 • Judecător Delia UDROIU – Judecătoria Oradea

 

Detalii importante:

 • Lucrările se vor desfășura la adresa: Str. Universității nr. 1, Oradea (primul corp de clădire, pe dreapta, la intrarea în Campusul principal).
 • Moderatorii au pregătit, după caz, intervenții, pe temele aferente domeniului secțiunii la care vor lua parte, care se vor prezenta la începutul secțiunii, urmând ca apoi să fie alocat timp pentru dezbateri. În acest sens, au fost invitați și vor participa la dezbateri și alți magistrați.
 • Înregistrarea participanților și preluarea mapelor se face în intervalul 9.00 – 9.30.
 • În intervalul 11.40 – 11.50 – pauză de cafea, iar la încheierea dezbaterilor se va servi o gustare rece.

 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] CONFERINȚA PROFESIILOR JURIDICE. „100 de ani de drept în Oradea” was last modified: noiembrie 20th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter