Conferinţă naţională Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale

9743       0

[UPDATE: CUM A FOST] Conferinţa naţională „Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale” 📅 24 februarie 2017 Iaşi [UPDATE: CUM A FOST] Conferinţa naţională „Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale”

Data 24 februarie 2017
Locația Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Speakeri Tudorel Toader, Maria Ioana Michinici, Florin Streteanu, Valerian Cioclei, Petruţ Ciobanu, Daniel Atasiei
Taxa 200 de lei

Update 24 februarie 2017: CUM A FOST

Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a găzduit vineri, 24 februarie, prima conferință dedicată codurilor penale la 3 ani de la intrarea acestora în vigoare.

Evenimentul, intitulat „Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale” a fost organizat de Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept și INPPA – Centrul Teritorial Iași, cu sprijinul Barourilor Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui.

Conferința a debutat cu alocuțiunea introductivă a domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, noul Ministru al Justiției, care a mulțumit organizatorilor și partenerilor evenimentului pentru efortul colectiv depus pentru buna desfășurare a lucrărilor conferinței.

Prima intervenție a fost cea a doamnei lect. univ. dr. Maria Ioana Michinici, care, împreună cu domnul lect. univ. dr. Mihai Dunea, a vorbit despre „Probleme juridice curente în materia unității infracționale”. Panelul dedicat părții generale a dreptului penal a fost completat de domnul prof. univ. dr. Florin Streteanu, care a prezentat „Regimul normelor penale incomplete în lumina jurisprudenței recente a Curții Constituționale”.

După o scurtă pauză, domnul prof. univ. dr. Valerian Cioclei a dat startul panelului de drept penal partea specială, în cadrul căruia a discutat despre dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, răspunsurile oferite de domnia sa fiind de un real ajutor participanților la conferință.

Domnul lect. univ. dr. Horia Țiț, Director INPPA – Centrul Teritorial Iași, a ținut să mulțumească organizatorilor conferinței, dar și publicului numeros, care și-a adus din plin aportul la reușita evenimentului desfășurat la cea mai veche instituție de învățământ din România.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost rezervată dreptului procesual penal, secțiune în care domnul lect. univ. dr. Petruț Ciobanu a prezentat tema „Tehnici speciale de cercetare” și a răspuns întrebărilor audienței, clarificând câteva chestiuni care ridicaseră probleme în practica existentă. Ulterior, domnul lect. univ. dr. Daniel Atasiei, a răspuns întrebării „Procedura de cameră preliminară: revoluție sau involuție?”.

Ultima intervenție a conferinței i-a aparținut domnului Ministru al Justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, care a prezentat câteva elemente legate de tema „Prezumția de constituționalitate a normelor penale”.

Un element marcant al conferinței l-a constituit tombola organizată de Editura Universul Juridic și Avincis Vinuri, în cadrul căreia trei dintre participanții la eveniment au câștigat, prin tragere la sorți, câte o sticlă de vin semnata de domnul Valeriu Stoica, și câte un exemplar al cărții Codul penal și Codul de procedură penală. Actualizat la 5 februarie 2017.

Mulțumim pe această cale Universitatății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultății de Drept din cadrul Universitatății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și INPPA – Centrul Teritorial Iași, Barourilor Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui, parteneri fără ajutorul cărora acest demers nu s-ar fi ridicat la nivelul scontat, precum și speakerilor pentru disponibilitatea și deschiderea de care au dat dovadă pentru reușita acestei prime ediții a conferinței.


În ziua de vineri, 24 februarie 2017, va avea loc conferința națională „Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale”.

Evenimentul este organizat de Editura Universul Juridic în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept și INPPA – Centrul Teritorial Iași, cu sprijinul Barourilor Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui.

Conferința va avea loc în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Bd. Carol I nr. 11, Corpul A al Universității).

Conferința se va desfășura conform următorului program:

8:30 – 9:00 – Înregistrarea participanților

9:00 – 10:45 – Panelul Drept penal partea generală
• univ. dr. Maria Ioana Michinici, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași
– Probleme juridice curente în materia unității infracționale.
• univ. dr. Florin Streteanu, Decanul Facultății de Drept Babeș Bolyai din Cluj
– Regimul normelor penale incomplete în lumina jurisprudenței recente a Curții Constituționale.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

10:45 – 11:00 – Pauză de cafea

11:00 – 12:45 – Panelul Drept penal partea specială
• univ. dr. Valerian Cioclei, Facultatea de Drept a Universității din București
– Despre dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală.
• univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul Universității „Al. I. Cuza” din Iași
– Prezumția de constituționalitate a normelor penale.

12:45 – 13:45 – Pauză de masă

13:45 – 15:30 – Panelul Drept procesual penal – Partea Generală
• univ. dr. Petruț Ciobanu, Facultatea de Drept a Universității din București, Vicepreședinte UNBR, prodecan Baroul București
– Tehnici speciale de cercetare.
• univ. dr. Daniel Atasiei, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași
– Scopul pentru care se pot dispune măsuri preventive.

15:30 – 15:45 – Pauza de cafea

15:45 – 17:30 – Panelul Drept procesual penal – Partea Specială
• univ. dr. Petruț Ciobanu, Facultatea de Drept a Universității din București, Vicepreședinte UNBR, prodecan Baroul București
– Temă în curs de confirmare.
• univ. dr. Daniel Atasiei, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași
– Procedura de cameră preliminară: revoluție sau involuție?

Așa cum ne-au obișnuit, organizatorii oferă posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței. Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 17 februarie 2017 la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.

ÎNSCRIERI:

Taxa de participare este de 200** de lei și include:

– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al Revistei Legal Point nr. 2/2016;
– Un exemplar al Noului Cod penal și legislație conexă – ediție Premium 2016;
– Un exemplar al Noului Cod de procedură penală și legislație conexă – ediție Premium 2016;
– Pauzele de cafea și pauza de masă.

REDUCERI:

– Pentru studenți, masteranzi sau doctoranzi, precum și pentru stagiarii profesiilor juridice, reducerea este de 50%.
– Pentru 2 participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 10% din prețul pachetului ales.
– Pentru 3 sau mai mulți participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 15% din prețul pachetului ales.
*Reducerile nu se cumulează.
**Toate prețurile conțin TVA

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferință va fi restricționat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor până cel târziu luni, 13 februarie 2017. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Formular de înregistrare la conferință

Date contact

Numele, Prenumele*

Telefon

Adresă de E-mail*

Profesia*

Baroul/Camera*

Date facturare

Firmă/Persoană fizică

CUI / CIF / CNP - Pentru emiterea facturii*

Număr de participanți

Întrebare pentru lectori

Observații

* Plata se va face în baza facturii emise pentru datele furnizate de dumneavoastră.

*Sunt câmpuri obligatorii.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin mail la conferintele@universuljuridic.ro sau ne puteţi apela numărul de telefon 0733.674.555

[UPDATE: CUM A FOST] Conferința națională „Probleme controversate și soluții de drept penal și procesual penal – la 3 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale” was last modified: martie 1st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: