Conferință națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și Gala Premiilor GDPR

3093       0
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și Gala Premiilor GDPR 📅 25 ianuarie 2022 Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și Gala Premiilor GDPR

Data 25 ianuarie 2022
Locația Online

Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal (RRPSDCP) și Grupul editorial UNIVERSUL JURIDIC, organizează marți, 25 ianuarie 2022, începând cu ora 09.30, Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și Gala Premiilor GDPR.   

Evenimentul va fi transmis LIVE pe portalul organizatorului, www.universuljuridic.ro. 

Conferința se va desfășura în două secțiuni distincte, moderate de lect. univ. dr. Doru Dorobanțu – Universitatea Politehnica din București, iar în pauza dintre paneluri va fi lansată și ediția specială a revistei LEGAL MAGAZIN dedicată temei GDPR, o apariție cuprinzătoare, ce va include subiecte de maxim interes, la zi, în materia protecției datelor cu caracter personal. 

În finalul intervențiilor și dezbaterilor, în cadrul Galei Premiilor GDPR, vor fi decernate premii care își propun să recunoască și să răsplătească eforturile și contribuția organizațiilor din România pentru promovarea și implementarea normelor privind protecția datelor cu caracter personal, în 2021. 

Ceremonia de decernare a premiilor va fi urmată de o cină festivă.  

Partenerii confirmați până în acest moment, ai Conferinței, Revistei și Galei Premiilor, sunt:  

Alpha Bank România  

UNIQA Asigurări  

Cabinetul Gruia Dufaut

BRANCOV SIMIONESCU TODOR S.C.A.

PrivacyON  

Argo Security  

DATA PROTECTION SERVICES

Wolters Kluwer România  

Alexandrion Group  

Tudor. Personal Tailor 

Parteneri media:

Jurnalul Național (www.jurnalul.ro)

 Stareapresei.ro (link https://www.stareapresei.ro/)

MagnaNews.ro  (link https://magnanews.ro/)

Anchetatorul Monden (link https://www.anchetatorul.ro/)

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

Acreditare INPPI, 6 puncte de pregătire profesională.

Desfășurătorul Conferinței naționale GDPR „Data Privacy vs. Data Security

Alocuțiuni deschidere: (9.30 – 10.00)

  1. Nicolae CÎRSTEA, Președinte, Grupul editorial Universul Juridic;
  2. Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANUȘcoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a Consiliului consultativ al European Digital Media Observatory și a grupului de experți ai Comisiei Europene pentru combaterea dezinformării, fondatoare a portalului de educație digitală și combatere a dezinformării www.antifake.ro;
  3. Ancuța Gianina OPRE, Președinte, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
  4. Prof. univ. dr., av. Valeriu STOICA, partener fondator, STOICA & Asociații.

 Sesiunea 1: (10.00 – 13.00)

 

  1. Dan CÎMPEAN, Director, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) – Emerging challenges for data privacy and cybersecurity;
  2. Alina SĂVOIU, Director, Direcția Juridică și Comunicare, ANSPDCP Constatări relevante din activitatea ANSPDCP”; 
  3. Prof. univ. dr.Silviu PIȚURU, prorector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Asist. univ. drd. ing. Iulian NĂSTASĂ, Data Protection Officer și Specialist în Securitate Cibernetică UMFCDProvocările GDPR în sistemul universitar din România; 
  4. Marius DUMITRESCU, Președinte, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) – Prevenirea încălcării securității datelor cu caracter personal. Analiza Ghidului EDPB privind notificarea breșelor de securitate;
  5. Dr. GabrielaZANFIR-FORTUNA, specialist protecția datelor; Vice President for Global Privacy, Future of Privacy Forum (SUA) „Globalizarea protecției datelor personale, ca efect al GDPR: Curente actuale.;
  6. Av. Elena GRECU, SCA Grecu și Asociații – Datele personale – o veritabilă monedă de plată. Evoluție firească sau abuz?;
  7. Av. Roxana GUIMAN, partener, PrivacyON; lector, Privacy Learning – Programul de conformare GDPR – greșeli frecvente și metode de eficientizare a resurselor;
  8. Av. Maria MAXIM, specialist protecția datelor – Cerințe legale minime de securitate a datelor;
  9. Av. Slageana BRANCOV, SCA BRANCOV SIMIONESCU TODOR Cookies și sfera privată a utilizatorului. Provocări în aplicabilitate;
  10. Ionuț SAVU, Șef Oficiu, Oficiul Responsabilului cu Protecția Datelor Personale, Ministerul Afacerilor Interne „Rolul neînțeles al DPO – risc real pentru sistemul de protecție a datelor din cadrul organizației”.

13.00 – 14.00

Lansare carte  

Prânz 

Sesiunea a 2-a (14.00 18.00)

 

  1. Adrian MĂNTOIU, EMBA, Managing Director, Wolters Kluwer România – Analiza avansată a jurisprudenței GDPR folosind Inteligența Artificială;
  2. Cătălin GIULESCU, Director, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Ministerul Afacerilor Interne „Scurte consideratii privind supravegherea prelucrarilor de date cu caracter personal realizate la nivelul instantelor – Sunt exceptate de la supraveghere prelucrarile realizate in exercirarea functiilor jurisdictionale?”;
  3. Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, Director, Centrul pentru Protecția Datelor; Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – Considerații asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice;
  4. Conf. univ. dr. Carmen TODICĂ, Vicepreședinte, Curtea de Arbitraj Comercial București – Protecția juridică a imaginii foto/video a persoanei, ca drept nepatrimonial;
  5. Florența RĂDUCANU, Director general, ARGO Security –Asigurarea securității prelucrării datelor în activitatea serviciilor de pază și protecție;
  6. Av. Cristina BOJICĂ, asociat, Cabinet Gruia Dufaut – Legalitate și transparență în prelucrarea datelor – câteva particularități în contextul actual;
  7. Liviu BĂLTOI, Data Protection, Privacy and Cyber Security Consultant – „Obiceiuri sănătoase pentru o bună «igienă cibernetică»;
  8. Drd. Silviu Dorin ȘCHIOPU, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București – Stadiul actual al dosarului electronic de sănătate al pacientului: o perspectivă a persoanei vizate;
  9. Lect. univ. dr.  Vasile-Adrian CĂMĂRĂȘAN, CIPP/E, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Privacy vs. Security – schimbarea de paradigmă în protecția datelor cu caracter personal;
  10. Bogdan PANAIT, Managing Partner, Prescure, Panait și Asociații; fondator LEXDATA – Implementarea GDPR – o formă fără fond?;
  11. Conf. univ. dr. av. Raul-Felix HODOȘ, Președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) „Limitele aplicării GDPR în exercițiul profesiilor liberale”.

18.00 – 18.30 Lansarea numărului special Legal Magazin GDPR 

GALA PREMIILOR GDPR  

18.30 Cină festivă  

Comitetul științific al conferinței:

  • Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a Consiliului consultativ al European Digital Media Observatory și a grupului de experți ai Comisiei Europene pentru combaterea dezinformării, fondatoare a portalului de educație digitală și combatere a dezinformării www.antifake.ro. ;
  • Conf. univ. dr. av. Ciprian PĂUN, Universitatea ”Babeș- Bolyai” din Cluj Napoca;
  • Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș;
  • Conf. univ. dr. av. Raul-Felix HODOȘ, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Comitetul de organizare al conferinței:

  • Nicolae CÎRSTEA, președinte grup Universul Juridic
  • dr. Doru DOROBANȚU, Universitatea Politehnica din București,
  • drd. Silviu Dorin ȘCHIOPU, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București

 


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– Acces la înregistrarea video la 30 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– Voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri

 


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei.
Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50 
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.

 

Pentru acordarea punctelor de pregătire profesională vă rugăm ca în formularul de mai jos să selectați corect și complet profesia. În caz contrar, există posibilitatea de a nu se acorda. Adresa de email înscrisă în formular nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii. Oricare altă profesie pe care o dețineți/exercitați, vă rugăm să o includeți în câmpul Observații.

Utilizator 1
Utilizator 2
Utilizator 3
Utilizator 4
Utilizator 5
Utilizator 6
Utilizator 7
Utilizator 8
Utilizator 9
Utilizator 10

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și Gala Premiilor GDPR was last modified: ianuarie 21st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter