Conferința Națională de Insolvență – ediția a II-a

5 nov. 2014
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1655
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Practicienii în insolvență s-au întâlnit la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Insolvență. Evenimentul a fost dedicat memoriei avocatului Toma Stelian.

Evenimentul a avut loc pe data de 3 și 4 octombrie 2014, în Aula Magna a Universității Româno-Americane, fiind organizat de Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI) și Universitatea Româno-Americană.

Campanie Craciun UJmag 2020

În cadrul Conferinței au avut  loc dezbateri privitoare la elementele de noutate și prezentări ale 17 lectori, scopul lor fiind desfășurarea activității de către practicienii în insolvență la cele mai înalte standarde.

Această ediție a fost dedicată memoriei avocatului și politicianului Toma Stelian, care în anul 1885 a câștigat concursul organizat de către Uniunea Bancherilor din Franța ce a avut ca subiect reforma legislației insolvenței. Lucrarea sa intitulată„Falimentul – studiu de legislație comparată și de drept internațional” a stat la baza reformei legislației franceze în materie de insolvență.

Temele discutate au fost:

Codul insolvenței – între remediu, echilibru și sancțiune.

Aspecte de noutate cu privire la deschiderea procedurii de insolvență.

– Aplicarea dreptului internațional și a dreptului Uniunii Europene în materia insolvenței.

Proceduri de prevenire a insolvenței: mandatul ad-hoc și concordatul preventiv.

Noi atribuții, drepturi și obligații ale practicienilor în insolvență.

Natura juridică și limitele răspunderii civile a administratorului judiciar.

Desemnarea, confirmarea și înlocuirea administratorului judiciar.

Influența noilor reglementari penale si procesual penale asupra procedurilor de insolvență. Penalul ține în loc insolvența.

Închiderea procedurii insolvenței în noua reglementare.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Reversibilitatea reducerii de creanțe prin planul de reorganizare.

Unele aspecte privind tratamentul mai favorabil al creditorilor în Noua Lege a Insolvenței. – Posibile paradoxuri. Posibile abordări cu privire la sechestrul asigurător, confiscarea specială și confiscarea extinsă.

Proceduri paralele insolvenței – răspunderea solidară în materie fiscală.

Deschiderea procedurii insolvenței. Dispoziții speciale privind grupurile de societăți și instituțiile de credit.

Interconectarea Buletinului Procedurilor de Insolvență cu registrele de insolvență din statele membre ale Uniunii Europene prin portalul e-Justice. Impactul propunerilor de modificare ale Regulamentului (CE) 1346/2000 privind procedurile de insolvență asupra Buletinului Procedurilor de Insolvență.

Unele aspecte privind contestația la tabelul preliminar de creanțe.

Principalele aspecte financiar-contabile și fiscale generate de aplicarea noii reglementări.

Testul creditorului privat.

Printre personalitățile din domeniul insolvenței s-au numărat: Diana Ungureanu, Augustin Fuerea, Gheorghe Piperea, Florin Moțiu, Nicoleta Țândăreanu și mulți alții.

Conferința Națională de Insolvență – ediția a II-a was last modified: decembrie 11th, 2014 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.