Cum a fost [Cum a fost] Cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei naţionale de Executare silită – „Executarea silită şi darea în plată”

8598       0
14 voturi, medie: 3,93 din 514 voturi, medie: 3,93 din 514 voturi, medie: 3,93 din 514 voturi, medie: 3,93 din 514 voturi, medie: 3,93 din 5 (14 votes, average: 3,93 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei naţionale de Executare silită – „Executarea silită şi darea în plată” 📅 07 - 08 octombrie 2016 București [Cum a fost] Cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei naţionale de Executare silită – „Executarea silită şi darea în plată”

Data 07 - 08 octombrie 2016
Locația Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍 Acces online la înregistrarea celei de-a VII-a ediție a Conferinței naționale de Executare silită – „Executarea silită și darea în plată”

În zilele de 7 și 8 octombrie Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din București a găzduit cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Executare silită, organizată de Editura Universul Juridic și Revista Română de Executare Silită.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Ediția din acest an a avut tema „Executarea silită și darea în plată” și a fost organizată în parteneriat cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Barourilor din România, Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și Baroul București.

În deschiderea conferinței au luat cuvântul conf. univ. dr. Flavius Baias (Decanul Facultății de Drept, Universitatea din București), Marius Iacob Morari (Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești), Bogdan Mihai Cojocaru (Președintele Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București), precum și conf. univ. dr. Eugen Hurubă (Directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești).

Conferința a fost structurată pe paneluri, primul fiind moderat de prof. univ. dr, jud. Evelina Oprina (Directorul științific al Revistei Române de Executare Silită). În cadrul acestuia au luat cuvântul av. Octavian Popescu, lect. univ. dr., jud. Mirela Stancu și lect. univ. dr., av. Claudiu Constantin Dinu, temele dezbătute fiind unele de un deosebit interes: „Aspecte practice privind punerea în executare a popririi asigurătorii în procesul penal potrivit art. 254 CPP”; „Continuarea popririi. În ce condiții și până când?” și „Aspecte practice privind predarea silită a bunurilor mobile”.

Galeria foto

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea primului volum al lucrării „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice”, coordonată de prof. univ. dr. Evelina Oprina și jud. Vasile Bozeșan, moment urmat de decernarea Premiului Savelly Zilberstein pentru cel mai bun articol publicat în Revista Română de Executare Silită în anul 2015. Premiul a fost acordat domnului prof. univ. dr. Traian Briciu pentru articolul “Unele probleme privind executarea cambiei sau a biletului la ordin”, publicat în RRES nr. 2/2015.

După momentele festive, conferința a continuat cu cel de-al doilea panel al zilei, format din prof. univ. dr., av. Traian Briciu și lect. univ. dr., jud. Liviu Zidaru, care au prezentat temele „Particularități în executarea măsurilor asigurătorii în materie civilă” și „Suspendarea, inclusiv provizorie a executării silie – aspecte procedurale”.

Cel de-al treilea panel, și ultimul al primei zile, a fost moderat de prof. univ. dr., av. Traian Briciu. Temele au fost prezentate de prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan, conf. univ. dr. Eugen Hurubă și conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu – „Examen teoretic și practic în materia titlurilor executorii europene”, „Publicitatea executării silite imobiliare” și „Posibilitatea practicianului în insolvență și a judecătorului sindic de a cenzura onorariul executorului judecătoresc”.

Cea de-a doua zi a conferinței a fost dedicată dării în plată, lege îndelung dezbătută în decursul a două paneluri, primul moderat de prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, iar cel de-al doilea de jud. Vasile Bozeșan (Redactor-șef al Revistei Române de Executare Silită). Au conferențiat prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă, jud., drd. Vasile Bozeșan, prof. univ. dr., av. Gheorghe Piperea, lect. univ. dr. Nicolae-Horia Țiț și conf. univ. dr. Radu Rizoiu, temele prezentate ridicând un real interes: „Legea nr. 77/2016 chiar privește darea în plată?”, „Interferențe între darea în plată și executarea silită”, „Excepțiile de neconstituționalitate vizând legea dării în plată”, „Contestația creditorului”, „Viața este complexă și are multe aspecte: Despre situații complexe (ne)avute în vedere de Legea dării în plată”.


Conferința națională de Executare silită

„Executarea silită și darea în plată”

București, 7-8 octombrie 2016

Revista Română de Executare Silită și Editura Universul Juridic în parteneriat cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Barourilor din România, Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și Baroul București  organizează cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Executare silită intitulată: “Executarea silită și darea în plată”.

Conferință acreditată INPPA
Nota*: Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților.
Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA

Conferința va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din București.

Vreau să mă înscriu!

 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

ZIUA I – EXECUTAREA SILITĂ

Vineri, 7 octombrie 2016

08.30

08.50

Înregistrarea participanților

Deschiderea conferinței

08.50 – 09.15

08.50

09.15

Flavius A. Baias
Decanul Facultății de Drept, Universitatea din București

Gheorghe Florea
Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România

Marius Iacob Morari
Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești

Bogdan Mihai Cojocaru
Președintele Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București

Eugen Hurubă
Directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești

Ion Dragne
Decanul Baroului București

PANEL I – moderator prof. univ. dr, jud. Evelina Oprina

09.15 – 12.00

09.15

10.00
 

av. drd. Octavian Popescu
Aspecte practice privind punerea în executare a popririi asigurătorii în procesul penal potrivit art. 254 CPP.

10.00

10.45
 

lect. univ. dr., jud. Mirela Stancu
Continuarea popririi. În ce condiții și până când?

10.45

11.30
 

lect. univ. dr., av. Claudiu Constantin Dinu
Aspecte practice privind predarea silită a bunurilor mobile.

11.30

12.00

prof. univ. dr, jud. Evelina Oprina
Răspunsuri la întrebările participanților

Pauză de cafea

12.00 – 12.15

12.15

12.45
 

Lansare de carte
Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Vol. I

Coordonatori

Evelina Oprina, Vasile Bozeșan

12.45

13.00

Festivitate de premiere
Cel mai bun articol publicat în Revista Română de Executare Silită în anul 2015

PANEL II – moderator prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina

13.00 – 14.30

13.00

13.45
 

prof. univ. dr., av. Traian Briciu
Particularități în executarea măsurilor asigurătorii în materie civilă

13.45

14.30
 

lect. univ. dr., jud. Liviu Zidaru
Suspendarea, inclusiv provizorie a executării silite – aspecte procedurale

Pauză de prânz

14.30 – 15.30

PANEL III – moderator prof. univ. dr., av. Traian Briciu

15.30 – 17.45

15.30

16.15
 

prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan
Examen teoretic și practic în materia titlurilor executorii europene

16.15

17.00
 

conf. univ. dr., executor jud. Eugen Hurubă
Publicitatea executării silite imobiliare

17.00

17.45
 

conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu
Posibilitatea practicianului în insolvență și a judecătorului sindic de a cenzura onorariul executorului judecătoresc

Închiderea primei zile a conferinței

17.45 – 18.00

 

ZIUA a II-a

LEGEA PRIVIND DAREA ÎN PLATĂ

Sâmbătă, 8 octombrie 2016

08.45

09.15

Înregistrarea participanților

09.15

09.30
 

Conform ultimelor informații, în luna octombrie Curtea Constituțională va dezbate excepțiile de neconstituționalitate a Legii nr. 77/2016 privind darea în plată.

Având în vedere faptul că în această zi era programată lansarea lucrării Legea nr. 77/2016 privind darea în plată. Comentarii pe articole (coordonator Vasile Bozeșan, autori Vasile Bozeșan, Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț), vă aducem la cunoștință faptul că, pentru a oferi cititorilor o lucrare completă și adaptată, considerăm necesar să așteptăm decizia Curții și, în acord cu soluțiile acesteia, să inserăm noi comentarii în forma finală a cărții.

PANEL I – moderator prof. univ. dr, jud. Evelina Oprina

09.30 – 11.00

09.30

10.15
 

prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă
Legea nr. 77/2016 chiar privește darea în plată?

10.15

11.00
 

jud., drd. Vasile Bozeșan
Interferențe între darea în plată și executarea silită

Pauză de cafea

11.00 – 11.15

PANEL II – moderator jud., drd. Vasile Bozeșan

11.15 – 13.30

11.15

12.00
 

prof. univ. dr., av. Gheorghe Piperea
Excepțiile de neconstituționalitate vizând legea dării în plată

12.00

12.45
 

lect. univ. dr. Nicolae-Horia Țiț
Contestația creditorului

12.45

13.30
 

conf. univ. dr. Radu Rizoiu
Viața este complexă și are multe aspecte: Despre situații complexe (ne)avute în vedere de Legea dării în plată

Închiderea conferinței

13.30

Bazându-ne pe experiența edițiilor precedente, oferim participanților posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței. Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 30 septembrie, la adresa de e-mail conferintele [at] universuljuridic.ro.

ÎNSCRIERI

EXECUTAREA SILITĂ + LEGEA PRIVIND DAREA ÎN PLATĂ

Pentru ambele zile de conferință prețul pachetului are prețul de 400 de lei și cuprinde ambele pachete oferite. Reducerea pentru studenți, masteranzi sau doctoranzi, precum și pentru stagiarii profesiilor juridice este de 100 de lei.

Vreau să mă înscriu la AMBELE ZILE DE DEZBATERE!

 

ZIUA 1 – EXECUTAREA SILITĂ

Pentru prima zi de conferință taxa este de 300 de lei și cuprinde:
– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al lucrării “Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Vol. I”, coordonatori Evelina Oprina și Vasile Bozeșan;
– Pauzele de cafea și pauza de masă;
– Reducerea pentru studenți, masteranzi sau doctoranzi, precum și pentru stagiarii profesiilor juridice este de 50 de lei.

Vreau să mă înscriu la ZIUA 1 – EXECUTAREA SILITĂ!

 

ZIUA 2 – LEGEA PRIVIND DAREA ÎN PLATĂ

Pentru a doua zi de conferință taxa este de 150 de lei și cuprinde:
– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al lucrării “Legea nr. 77/2016 privind darea în plată. Comentarii pe articole”, coordonator Vasile Bozeșan, autori Vasile Bozeșan, Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț.
– Pauza de cafea.
– Reducerea pentru studenți, masteranzi sau doctoranzi, precum și pentru stagiarii profesiilor juridice este de 50 de lei.

Vreau să mă înscriu la ZIUA 2 – LEGEA PRIVIND DAREA ÎN PLATĂ!

Pentru a beneficia de aceste reduceri, participantul va transmite pe adresa de e-mail conferintele [at] universuljuridic.ro și o dovadă care atestă calitatea acestuia.

Alte reduceri*:
– Pentru participanții edițiilor anterioare a conferinței se oferă o reducere de 10% din prețul pachetului ales.
– Pentru 2 participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 10% din prețul pachetului ales.
– Pentru 3 sau mai mulți participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 15% din prețul pachetului ales.

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferință va fi restricționat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor până cel târziu vineri, 23 septembrie 2016. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

*Reducerile nu se cumulează.

[Cum a fost] Cea de-a VII-a ediție a Conferinței naționale de Executare silită – „Executarea silită și darea în plată” was last modified: martie 8th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter