Conferință Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a

30       0

Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a 📅 25 noiembrie 2023 Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a

Data 25 noiembrie 2023
Locația Salonul Le Diplomat din cadrul InterContinental Athénée Palace din strada Episcopiei 1-3, București, ora 10:00

Grupul editorial Universul Juridic, Uniunea Juriștilor din România, Asociația Română de Drept Penal al Afacerilor și Revista Română de Drept Penal al Afacerilor organizează cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor. 

Conferința se va desfășura sâmbătă, 25 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în Salonul Le Diplomat din cadrul InterContinental Athénée Palace din strada Episcopiei 1-3, București , urmând a fi transmisă live, în parametri tehnici profesionali, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. 

În acest an, organizatorii au decis să reunească cele două ediții anuale bine-cunoscute (vară/toamnă) într-un singur eveniment care să asigure consistența și relevanța așteptate și apreciate de audiență. 

Cele treisprezece ediții precedente au reunit importante personalități din această arie de practică și au adus în dezbaterea comunității de profil teme de larg interes profesional, probleme de drept dificile și soluții, idei valoroase, studii de caz și propuneri de îmbunătățire a cadrului legal. 

Conducătorul științific al Conferințelor Naționale de Drept Penal al Afacerilor este, potrivit tradiției îndelungate, domnul avocat Mihai Adrian Hotca, fondator și coordonator al Societății Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații (HNSA), președinte al Asociației de Drept Penal al Afacerilor și director al Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor. 

 

Ediția a XIV-a a Conferinței DPA este concepută ca un forum în cadrul căruia specialiști ai domeniului și juriști interesați de Dreptul penal al afacerilor se reunesc pentru a dezbate și audia subiecte relevante sau actuale din această arie juridică. 

Prezenta ediție propune o tematică ce orbitează în jurul unor probleme juridice de interes pentru persoanele care activează în domeniul Dreptului penal al afacerilor. 

 

 Ediția a XIV-a a Conferinței este dedicată problemelor privind: 

 

 1. IMPACTUL LEGII PENALE ASUPRA AFACERILOR 
 1. PROBLEME DE ACTUALITATE DIN DOMENIUL DREPTULUI PENAL AL AFACERILOR 

Speakerii vor trata subiecte importante, dar și de actualitate, pentru lumea întreprinzătorilor și a mediului economic. Pe lângă temele de actualitate, care nu pot lipsi de la o astfel de manifestare de specialitate, aceasta va aduce în dezbatere una dintre principalele probleme ale legislației penale: Impactul legii penale asupra afacerilor. Are aceasta efecte benigne sau maligne? 

Impactul legii penale este din ce în ce mai vizibil și tangibil în viața cotidiană, deoarece asistăm la o „intruziune” tot mai evidentă a acestui tip de lege într-o sferă a relațiilor sociale (mediul de afaceri) în care, în „chip clasic”, Dreptul penal era, într-adevăr, „ultima ratio”. 

ALTE REPERE: 

 • Lansarea numărului 2/2022 al RRDPA și anuarului ARDPA; 
 • Invitat special; 
 • Premiile RRDPA și ARDPA pentru anul 2023. 

Agenda conferinței este în curs de structurare. 

TAXA DE PARTICIPARE:

  – 300 lei + TVA – ONLINE 

  – 200 lei + TVA – FIZIC 


BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

 • speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului 
 • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
 • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
 • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium pentru utilizatorii noi ce nu au avut abonament Premium. Abonamentul include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.
 • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: 
 • minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 
 • 10% reducere la cărțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRĂRII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

 • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
 • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizează prin autentificare cu user și parolă în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
 • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficientă

 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected].

Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a was last modified: mai 26th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.