Conferință Națională Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a II-a

3472       0

Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a II-a 📅 22 noiembrie 2022 Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a II-a

Data 22 noiembrie 2022
Locația Facultatea de Drept – Universitatea din București, sala „Constantin Stoicescu” și online

 Acreditată INPPA

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA

Acreditată INPPI 

10 puncte de pregătire profesională 

Revista Română de Drept Comercial, Facultatea de Drept a Universității din București, Institutul Român de Drept Comercial și Editura Universul Juridic organizează, în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 9,30, Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a II-a. 

 Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, sala „Constantin Stoicescu”, și online. 

PROGRAMUL CONFERINȚEI:

9.30-10.15  

Deschiderea conferinței:  

 1. Prof. univ. dr., av. Gheorghe Buta – director, Revista Română de Drept Comercial
 2. Prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă – decan, Facultatea de Drept, Universitatea din București
 3. Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – președinte, Institutul Român de Drept Comercial

 Decernarea premiului de excelență STANCIU D. CĂRPENARU pentru cel mai bun articol publicat în Revista română de drept comercial în anul 2021  

Laudatio – prof. univ. emerit dr. h.c. Brândușa Ștefănescu 

 10.15-14.00  

Secțiunea Drept Societar 

Moderator: lector univ. dr. Manole Popa 

 1. Prof. univ. dr. Smaranda Angheni Provocări teoretice și practice privind noua lege a registrului comerțului nr. 265/2022” 
 1. Prof. univ. dr., av. Adriana Almășan – „Schimbarea paradigmei în reglementarea relațiilor comerciale”  
 1. Prof. univ. dr., av. Radu Rizoiu – „Despre nevoia de drept comun în epoca specializării” 
 1. Prof. univ. dr., av. Camelia Florentina Stoica, lector. univ. dr. Radu Ștefan Pătru – „Aspecte relevante privind simplificarea înregistrării societăților la Registrul Comerțului aduse de Legea nr. 265/2022” 
 1. Prof. univ. dr. Lucian Săuleanu – Transmiterea părților sociale către moștenitori” 
 1. Prof. univ. dr. Ioan Schiau – Despre limitele reglementării mandatului administratorului societății pe acțiuni” 
 1. Prof. univ. dr. Radu Bufan, av. dr. Mirela Buliga – Provocările actuale ale practicii ANAF la adresa dreptului societar” 
 1. Prof. univ. dr., av. Gheorghe Piperea – „Guvernarea corporatistă în era capitalismului de supraveghere” 
 1. Lector. univ. dr. Manole Popa – Scurte considerații referitoare la unele modificări aduse legii societăților prin noua lege privind registrul comerțului” 

14.00-14.15 

Gabriel Ungureanu, director executiv, Wolters Kluwer România – „Digitalizarea – un demers necesar pentru profesioniștii domeniului juridic” 

14.15-15.00  

Pauză de cafea/masă  

15.00-17.30 

Secțiunea Dreptul Insolvenței 

Moderator: dr. Nicoleta Țăndăreanu 

 1. Av. Simona Maria Miloș, av. dr. Andreea Deli-Diaconescu – „Măsura și specificul derogărilor legislației insolvenței de la dreptul comun al contractelor: denunțarea contractelor în derulare” 
 1. Av. Stan Târnoveanu – „Starea de dificultate ca cerință de deschidere a procedurilor de prevenire a insolvenței. Dovada acesteia” 
 1. Lector. univ. dr. Sergiu Golub – Acordul de restructurare – o procedură cu geometrie variabilă” 
 1. Prof. univ. dr. Lucian Bercea – Actions speak louder than words? Despre raportul dintre considerentele și dispozitivul unor decizii privind asigurarea practicii judiciare unitare în materie comercială” 
 1. Conf. univ. dr., av. Luminița Tuleașcă – „Problematici ale răspunderii organelor de conducere pentru insolvența societății debitoare” 
 1. Dr. Nicoleta Țăndăreanu – „Obligația de înregistrare în registrul comerțului a mențiunilor privitoare la procedurile de prevenire a insolvenței” 

17.30-17.45  

Pauză de cafea  

17.45-19.00 

Secțiunea Obligații Comerciale  

Moderator: Conf. univ. dr., av. Vasile Nemeș  

 1. Prof. univ. dr., av. Gheorghe Buta, asist. univ. drd. Vlad Muscă – Încetarea unilaterală a unui contract comercial în contextul unei crize majore” 
 1. Prof. univ. dr. Adrian Severin „Exigențele realității și norma de drept; pledoarie pentru reglementarea distinctă a raporturilor comerciale” 
 1. Conf. univ. dr., av. Vasile Nemeș, lector dr. Gabriela Fierbințeanu – „Obligațiile de diligență în materie de durabilitate a întreprinderilor”  

19.00-19.15 

Închiderea conferinței. Concluzii  

 

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR)

WOLTERS KLUWER România

Alpha Bank

Tudor. Personal Tailor

 


TAXA DE PARTICIPARE: 

 • online – 300 lei + TVA 
 • fizic (în sală) – suplimentar față de prețul online, se va achita suma de 150 lei + TVA (taxa include masa de prânz, mapa conferinței)  

BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

 • speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului 
 • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
 • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
 • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie. 
 • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: 
 • minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 
 • 10% reducere la cărțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRĂRII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

 • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
 • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizează prin autentificare cu user și parolă în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
 • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficientă

 

 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a II-a was last modified: noiembrie 10th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: