Conferința [CUM A FOST] Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a

4286       0

[CUM A FOST] Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a 📅 27 septembrie 2019 București [CUM A FOST] Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a

Data 27 septembrie 2019
Locația Facultatea de Drept din București, Amfiteatrul 2, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Vineri, 27 septembrie 2019, Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București au organizat Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare, ediția a II-a.

Conferința a avut loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Amfiteatrul 2, beneficiind de îndrumarea științifică a prof. univ. dr. Călina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar  punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Au luat cuvântul (în ordine alfabetică) o serie de lectori cu largă recunoaștere profesională:

– Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” 

– Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european”

– Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina”

– Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă”

– Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – „Copilul, un dar sau un drept?”

– Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – „Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din Codul civil”

– Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România.”

– Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social”

– Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului”

– Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

– Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract”

 

A existat, de asemenea, și un ”intermezzo” multașteptatevenimentul de lansare a Revistei de Dreptul Familiei nr. 1-2/2019, editată de Universul Juridic, moment care l-a avut ca invitat special pe prof. univ. dr. Ioan Chelaru, care a făcut referiri aplaudate la un subiect sensibil: ”Iubirea în căsătorie și familie și… în afara ei”.

Revista de Dreptul Familiei nr. 1-2/2019

 


 

 

Vineri, 27 septembrie 2019, Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București, organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare, ediția a II-a.

Conferința va avea loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Amfiteatrul 2, începând cu ora 09,00 (înscrierile), Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Organizatorii științifici ai conferinței sunt prof. univ. dr. Călina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Vor lua cuvântul (în ordine alfabetică):

– Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu av. Cătălina-Ioana Mocanu)

– Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european”

– Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina”

– Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă”

– Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – „Copilul, un dar sau un drept?”

– Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – „Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din Codul civil”

– Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România.”

– Conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract” (temă prezentată împreună cu conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara)

– Av. Cătălina-Ioana Mocanu, Avocat în Baroul București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu prof. univ. dr., av. Marieta Avram)

– Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social”

– Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului”

– Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

– Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract”

 

Agendă:

Înregistrarea participanților

Alocuțiuni introductive

Invitat prof. univ. dr. Ioan ChelaruIubirea în căsătorie și familie și… în afara ei

Evenimentul de lansare a Revistei de dreptul familiei nr. 1-2/2019

Secțiunea I

– Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din Codul civil

– Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?

Întrebări și răspunsuri

Pauză de cafea

Secțiunea a II-a

– Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa – Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului, temă prezentată împreună cu av. Cătălina-Ioana Mocanu

– Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca –

Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România

– Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina

Întrebări și răspunsuri

Pauză de masă

Secțiunea a III-a

– Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Copilul, un dar sau un drept?

– Conf. univ. dr., av.  Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – Familia prin contract

– Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu –  Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă

– Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european

Pauză de cafea

 Secțiunea a IV-a

– Conf. univ. dr., notar public Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului

– Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social

În cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul familiei nr. 1-2/2019

 

 

Acreditare INPPA

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de confirmare și actualizare.

 

Taxa de participare este de 200 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;
– Participarea la pauza de cafea;
– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni;
– Un exemplar din Revista de dreptul familiei nr. 1-2/2019.

Participanților la conferință le este oferit accesul la înregistrarea video la un preț preferențial de 100 de lei + TVA.

 

 

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a was last modified: noiembrie 26th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: