Conferință „Contrafacerea, concurența și protecția produselor tradiționale în Uniunea Europeană”

2992       0
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 7 noiembrie 2017: Desfășurarea Conferinței Naționale „Contrafacerea, concurența și protecția produselor tradiționale în UE”

Peste o sută de specialiști în legislația privind drepturile intelectuale s-au reunit pe 2 și 3 noiembrie 2017 în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu” din București la Conferința Națională „Contrafacerea, concurența și protecția produselor tradiționale în Uniunea Europeană”.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI), Universitatea „Titu Maiorescu” și Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA), Baroul București, Oficiul român pentru drepturile de autor (ORDA), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), Asociația Română de Științe Penale (ARSP), Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială (CNCPI) și Editura Universul Juridic. Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM) și Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) au fost parteneri ai reuniunii. Conferința este acreditată de INPPA și a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților.

Joi, 2 noiembrie 2017, între orele 9.45-11.15, au fost prezentate în plen lucrările din secțiunea „Invențiile și probleme ale contrafacerii lor”, moderată de domnul prof. univ. dr. Viorel Roș, președinte ASDPI, și doamna conf. univ. dr. Minodora Condoiu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Doamna prof. univ. dr. Nicoleta Elena Buzatu (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București) și domnul Gheorghe Romițan, directorul executiv ASDPI au discutat cu participanții despre „Produsele contrafăcute și impactul lor asupra vieții noastre”, iar doamna ing. Bucura Ionescu, doctor în drept, a detaliat rezultatele unei cercetări intitulate „Aspecte ale contrafacerii și concurenței pe piața de medicamente din Uniunea Europeană”. Imediat după, domnul asist. univ. dr. Paul George Buta, cadru didactic al Universității „Nicolae Titulescu” și avocat partener SCPA „Mușat și Asociații”, a susținut o prezentare în care a punctat aspecte de dreptul concurenței, despre brevetele esențiale pentru standard. Tot despre brevete, dar de acestă dată de cele europene cu efect unitar, au expus și domnul prof. univ. dr. Viorel Roș, președinte ASDPI, și doamna drd. Andreea Livadariu, avocat în cadrul SCPA „Roș și Asociații”.

Panelul a fost completat de temele „Brevetul unitar: riscuri și avantaje” și „Contrafacerea în materii de invenții. Particularități privind intențiile de serviciu”, susținute de doamna Diana Gerard, Responsable Administrative Brevets – Patents Administrative Manager (Cabinet Novagraaf-France & Cabinet Novagraaf-Technologies), respectiv de doamna Violeta Slavu, conf. univ. dr. la Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

Cea de-a doua secțiune a primei zile a purtat denumirea „Drepturile de autor, drepturile conexe și contrafacerea” și în cadrul panelului au prezentat lucrări domnii Ștefan Gheorghiu, director general CREDIDAM, conf. univ. dr. Dinu Tănase, UNATC – regizor, producător de filme și președinte UPFAR-ARGOA, Laurențiu Oprea, șef serviciu SRTV, Bujorel Florea, conf. univ. dr. la Universitatea „Spiru Haret” și avocat în Baroul București, Mihai Olariu, conf. univ. dr. la Universitatea „Româno-Americană” și avocat în Baroul București, respectiv doamnele drd. Ana-Maria Marinescu, director general PERGAM, și drd. Ramona Dumitraș, avocat în Baroul București. Între temele abordate amintim „Artiștii intrepreți în luptă cu pirateria”, „Pirateria în domeniul producțiilor audiovizuale”, „Reprografia, principalul mijloc de piratare al operelor științifice scrise”, „Considerații privind plagiatul din perspectiva titlului de doctor”, „Protecția operelor folclorice prin intermediul dreptului de autor” și „Protecția juridică a drepturilor de autor pentru programele de calculator în legislația națională. Răspunderea contravențională”.

În cadrul ultimului panel al zilei de joi, intitulat „Protecția produselor tradiționale în Uniunea Europeană”, au expus lucrări doamna Monica Florina Boța-Moisin, avocat în Baroul București, și domnii Teodor Bodoașcă, prof. univ. dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, Andrei Murgu, student al aceleieași instituții de învățământ superior, dr. Silviu G. Totelecan, cercetător șt. II la Academia Română – filiala Cluj-Napoca, Paul Popovici, conf. univ. dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca și avocat în Baroul Arad, Edmond Gabriel Olteanu, prof. univ. dr. al Universității de Stat din Craiova și avocat în Baroul Dolj, Alin Speriusi-Vlad, lector doctor la Universitatea de Vest din Timișoara.

Vineri, 3 noiembrie 2017, tot în sala Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu” s-au desfășurat lucrările secțiunii „Protecția drepturilor de proprietate intelectuală”, la care au susținut prezentări doamna conf. univ. dr. Felicia Maxim (decan al Facultății de Drept a Universității „Titu Maiorescu”), respectiv domnii conf. univ. dr. Vasile Nemeș (Universitatea „Nicolae Titulescu”, avocat Baroul București), prof. univ. dr. Marius Pantea (Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București), comisar șef de poliție Răzvan Murariu (Inspectoratul General al Poliției Române), lect. univ. dr. comisar șef de poliție Nicolaie Grofu (Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București), dr. Ciprian Raul Romițan (redactor șef RRDPI, avocat asociat SCA „Roș și Asociații”) și prof. univ. dr. Constantin Duvac (Universitatea „Româno-Americană”, avocat Baroul București). Împreună cu profesioniștii în legislația privind drepturile intelectuale prezenți în sală, specialiștii din ultimul panel al conferinței au dezbătut subiecte de interes precum „Justiția penală în spațiul cibernetic”, „Respectarea proprietății intelectuale în legislația Uniunii Europene”, „Obligația de neconcurență a asociaților societăților comerciale”, „Modalitățile alternative de soluționare a diferendelor utilizate în cadrul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale”, „Tipuri de fraude la regimul drepturilor de proprietate intelectuală comise în domeniul jocurilor de noroc” sau „Implicațiile noii legislații penale în materia drepturilor de proprietate intelectuală”.


Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI), Universitatea „Titu Maiorescu” din București și Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, în colaborare cu UNBR, INPPA, Baroul București, ORDA, OSIM, Asociația Română de Științe Penale, Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială și Editura Universul Juridic, organizează în zilele de 2 și 3 noiembrie 2017 Conferința Națională „Contrafacerea, concurența și protecția produselor tradiționale în Uniunea Europeană”.

Conferința este organizată în parteneriat cu CREDIDAM, UPFAR –ARGOA și RRDPI și va avea loc în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu”.

Conferința este acreditată de INPPA și este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Programul conferinței:
Joi – 2 noiembrie 2017 – Sala Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu”
08,30 – 09,30 – Primirea și înregistrarea participanților;
09,30 – 10,00 – Deschiderea conferinței și cuvântul de salut al organizatorilor;
10,00 – 11,30 – Lucrări în plen. Moderatori:
– Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – Rector Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Prof. univ. dr. Gabriel Boroi – Rector Universitatea „Nicolae Titulescu”;
11,30 – 11,45 – Pauză de cafea;
11,45 – 13,00 – Lucrări în plen. Moderator:
– Dr. Gheorghe Florea – Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România;
13,00 – 14,00 – Pauză de prânz;
14,00 – 15,30 – Lucrări în plen. Moderator:
– Prof. univ. dr. Evelina Oprina – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, membru CSM;
15,30 – 15,45 – Pauză de cafea;
15,45 – 17,30 – Lucrări în plen. Moderatori:
– Prof. univ. dr. Viorel Roș – Președinte ASDPI și director RRDPI;
– Conf. univ. dr. Minodora Condoiu – Universitatea „Spiru Haret”, judecător ÎCCJ;
17,30 – 18,00 – Întrebări și răspunsuri;
19,00 – Cină festivă.

Vineri – 3 noiembrie 2017 – Sala Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu”
09,00 – 11,00 – Lucrări în plen: Moderatori:
– Prof. univ. dr. Iosif R. Urs – Președinte al Universității „Titu Maiorescu”;
– Conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș – Universitatea „Titu Maiorescu”;
11,00 – 11,15 – Pauză pentru cafea;
11,15 – 13,00 – Lucrări în plen. Moderatori:
– Prof. univ. dr. Constantin Duvac – Universitatea „Româno-Americană”, avocat;
– Conf. univ. dr. Andreea Simona Uzlău – Universitatea „Titu Maiorescu”, judecător;
13,00 – 14,00 – Întrebări și răspunsuri;
14,00 – Închiderea conferinței.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

NOTĂ: Timpul alocat unui lector/speaker va fi de 15-20 minute.

Au confirmat prezența în calitate de lectori/speakeri, până în prezent, următoarele cadre didactice universitare și specialiști în domeniul dreptului proprietății intelectuale (în ordine alfabetică):
– Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – Rector al Universității „Titu Maiorescu”;
– Prof. univ. dr. Constantin Anechitoae – Universitatea „Ovidius” din Constanța;
– Prof. univ. dr. Teodor Bodoașcă – Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș;
– Conf. univ. dr. Nicoleta Elena Buzatu – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”;
– Prof. univ. dr. Alexandru Boroi – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Prof. univ. dr. Gabriel Boroi – Rector al Universității „Nicolae Titulescu”;
– Conf. univ. dr. Minodora Condoiu – Universitatea „Spiru Haret”, judecător ÎCCJ;
– Jud. Mirela Croitoru – Președinte Secția a IV-a Civilă la Curtea de Apel București;
– Prof. univ. dr. Constantin Duvac – Universitatea „Româno – Americană”, avocat;
– Dr. Gheorghe Florea – avocat, Președinte UNBR;
– Crina N. Frisch – Președinte al Camerei Naționale a Consilierilor în proprietate Industrială;
– Conf. univ. dr. Gheorghe Gheorghiu – Universitatea „Valahia” din Târgoviște, avocat;
– Conf. univ. dr. Gabriel Liviu Ispas – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Dr. Irina Lișnic – avocat Baroul București;
– Conf. univ. dr. Felicia Maxim – Universitatea „Titu Maiorescu”, decan Facultatea de drept;
– Conf. univ. dr. Vasile Nemeș – Universitatea „Nicolae Titulescu”, avocat;
– Conf. univ. dr. Mihai Olariu – Universitatea „Româno – Americană”, avocat;
– Prof. univ. dr. Edmond Gabriel Olteanu – Universitatea de Stat din Craiova, avocat;
– Prof. univ. dr. Marius Pantea – Academia de poliție „Alex. I. Cuza” București;
– Conf.univ. dr. Carmen Pălăcean – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Conf. univ. dr. Agata Mihaela Popescu – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”;
– Conf. univ. dr. Paul Popovici – Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj – Napoca, avocat;
– Prof. univ. dr. Viorel Roș – Universitatea „Nicolae Titulescu”, președinte al ASDPI și director al RRDPI;
– Dr. Ciprian Raul Romițan – avocat, redactor șef al RRDPI;
– Conf. univ. dr. Marieta Safta – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Prof. univ. dr. Constantin Sima – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Lector univ. dr. Violeta Slavu – Universitatea „Titu Maiorescu” București;
– Lect. univ. dr. Alin Speriusi-Vlad – Universitatea de Vest din Timișoara;
– Conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș – Universitatea „Titu Maiorescu”;
– Prof. univ. dr. Tudorel Toader – Rector al Universității „Alex. I. Cuza” Iași;
– Cercetător șt. II dr. Silviu G. Totelecan – Academia Română – Filiala Cluj-Napoca;
– Prof. univ. dr. Iosif R. Urs – Președintele Universității „Titu Maiorescu”;
– Conf.univ. dr. Andreea Simona Uzlău – Universitatea „Titu Maiorescu”, judecător;

Alți specialiști în materie:
– Drd. Ramona Dumitrașcu – avocat Baroul București;
– Drd. Andreea Livadariu – avocat Baroul București;
– Drd. Ana Maria Marinescu – director general al PERGAM;
– Laurențiu Oprea – Șef serviciu drepturi de autor la SRTVR.
– Monica Florina Boța Moisin – avocat;
– Ovidiu Dinescu – Consilier în proprietate industrială.

Pentru detalii despre taxă și înscrieri accesați linkul https://asdpi.ro/images/conferintacontrafacere/InformaTii.pdf

[Cum a fost] Conferința Națională „Contrafacerea, concurența și protecția produselor tradiționale în Uniunea Europeană” was last modified: decembrie 4th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: