Conferința juridică internațională Conferința juridică internațională „Valorile creștine, Libertatea de exprimare și Discursul instigator la ură – perspectiva dreptului comparat”

96       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți din Timișoara, în colaborare cu Baroul Timiș, organizează o primă ediție a Conferinței cu participare internațională „Valorile creștine, Libertatea de exprimare și Discursul instigator la ură”, în data de 14 octombrie 2022, cu participarea internațională a avocaților dr. Paul Șușman (Comisia Europeană), dr. Adina Portaru (ADF International, Bruxelles) și Harry Miheț (Liberty Counsel, S.U.A.), alături de conf. dr., av. Lavinia Tec din cadrul Baroului Timiș.

Participarea este gratuită, iar înscrierea este obligatorie pe site-ul www.ocdl.ro/inppa.

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Conferința se adresează în principal avocaților și studenților de la facultățile de drept, precum și tuturor profesiilor juridice și persoanelor din mediul politico-administrativ. Abordarea conferinței va fi din perspectiva dreptului comparat, participanții (indiferent de expertiza sau experiența acestora) putând observa, respectiv analiza situația la nivelul Europei și a S.U.A. asupra aspectelor propuse discuției, precum și provocările, respectiv oportunitățile și îndatoririle aferente.

Printre subiectele abordate vor fi:

– Noțiunea de valoare, la modul general, cu evidențierea componentei juridice aferente,

– Noțiunea de libertate, la modul general, cu evidențierea particularităților libertății de exprimare,

– Detalierea libertății de exprimare în diferite contexte și sub diferite modalități,

– Definirea și exemplificarea discursului, sub diferitele sale fațete,

– Raportul și granița dintre libertatea de exprimare și discursul instigator la ură,

– Cazuistică din sisteme de drept diferite: la nivel național, european și nord american.

 

Programul conferinței:

16.00 – 16.10Cuvânt de bun venitIntroducere eveniment și salut din partea organizatorilor
16.10 – 16.30Lavinia TEC – prezentare

 

Conf. dr., av. Lavinia Tec, avocat în cadrul Baroului Timiș
16.30 – 17.15Adina PORTARU – prezentare

 

Dr. Adina Portaru, avocat senior și director ADF International Bruxelles și Strasbourg
17.15 – 17.30Pauză de cafea
17.30 – 18.00Harry MIHEȚ – prezentare

 

Dr. Horatio Miheț, vicepreședinte departament juridic și avocat șef litigii în cadrul Liberty Counsel, cu sediul în S.U.A.
18.00 – 18.30Paul ȘUȘMAN – prezentareDr. Paul Șușman, avocat în cadrul Comisiei Europene și negociator internațional reprezentând U.E. în cadrul O.N.U.
18.30 – 19.00Q&A și salut de final

 

Mai multe informații și formularul de înscriere pot fi găsite pe www.ocdl.ro/inppa.

Conferința juridică internațională „Valorile creștine, Libertatea de exprimare și Discursul instigator la ură – perspectiva dreptului comparat” was last modified: octombrie 5th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.