Conferința internațională „Integrare Europeană. Realități și perspective”

26 mai 2016
Vizualizari: 1271

În zilele de 20 și 21 mai, la Universitatea „Danubius” din Galați s-a desfășurat unul dintre cele mai importante evenimente științifice internaționale: Conferința internațională „Integrarea Europeană. Realități și Perspective”.

Și ediția din acest an a acestui eveniment s-a bucurat de prezența personalităților din lumea academică internațională ale căror valoroase studii științifice au fost prezentate în cadrul diferitelor secțiuni ale Conferinței: prof. univ. dr. Steve O. Michael (Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Universității „Danubius” și Prorector al Universității de Medicină și Știință Charles Drew din SUA), prof. univ. dr. Gabor Hamza (Facultatea de Drept – Universitatea Eotvos Lorand, Ungaria), prof. univ. dr. Predrag K. Nikolic (Universitatea EDUCONS, Serbia), prof. univ. dr. Janis Grasis (Școala de Afaceri și Finanțe, Latvia), prof. univ. dr. Ioan Alexandru (Decan onorific al Facultății de Administrație Publică – Membru-fondator al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, Fondator al Institutului Român de Administrație Publică), George Teodorescu (Președinte al Institutului Internațional pentru Inovare Integrală din Landul Baden Wurttemberg, Germania și Președintele Danubius Academic Consortium), Caganova Dagmar (Slovak Technology University – Bratislava), prof. univ. dr. Iaroslav Kichuk (Rector al Universității de Stat din Izmail, Ucraina), prof. univ. dr. Tetyana Shevchuk (Universitatea de Stat din Izmail, Ucraina); Elena Golovanova (Universitatea de Stat din Izmail, Ucraina), Mehmet Akif Çukurçayir (Universitatea Selcuk, Turcia), dr. Valentina Bratu (cercetător independent, U.S.A.) ș.a.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost realizată de Rectorul Universității „Danubius”, conf. univ. dr. Andy Pușcă. Domnia sa, după mesajul de bun venit adresat tuturor participanților, a conturat premisele dezbaterilor științifice care au urmat în plen și în cadrul secțiunilor acestui eveniment, subliniind interesul comun al lumii academice și științifice de a răspunde provocărilor cu care se confruntă educația superioară la nivel internațional, într-un mediu competitiv specific globalizării.

Momentul solemn mult așteptat de comunitatea academică Danubius, de a recunoaște personalitatea academică excepțională, prestigiul științific, profesionalismul și ținuta morală a unui model uman și profesional al comunității academice românești și internaționale, și de a primi în rândul său, prin acordarea Titlului de Doctor Honoris Causa, pe reputatul prof. univ. dr. Gabor Hamza (Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta). Momentul a fost oficiat de domnul Prorector cu Cercetarea – conf. univ. dr. Florian Nuță, onoarea prezentării LAUDATIO revenind doamnei Prorector cu activitatea didactică – conf. univ. dr. Monica Pocora.

Cu ocazia acestui eveniment, domnul Rector al Universității „Danubius” a primit, din partea domnului Rector al Rector al Universității de Stat din Izmail, Ucraina, prof. univ. dr. Iaroslav Kichuk, Diplomă de merit din partea Universității ucrainene pentru contribuția importantă la dezvoltarea unei cooperări fructuoase ucraino-române în domeniul cultural, științific și al educației. Reamintim faptul că între cele două universități există o colaborare puternică, demarată în urmă cu 5 ani sub auspiciile Centrului Internațional de Conferințe Danubius, din acest parteneriat luând naștere un alt proiect științific internațional: Conferința internațională cu tema „Dunărea – Axă a Identității Europene”.

Relevante contextului tematic al acestei ediții a Conferinței internaționale „Integrare europeană. Realități și perspective”, dar și potrivite oricărui sistem de educație, din orice colț al lumii, sunt concluziile domnului prof. univ. dr. Steve O. Michael exprimate la finalul intervenției sale științifice susținute în sesiunea plenară: „Rețeta prosperității pentru instituții într-un mediu competitiv al schimbării transcende adaptabilitatea instituțională care este critică. Aceasta implică exercitarea neobosită a performanței în piață, o piață care nu este pentru cei slabi ci pentru aceia care sunt abili în a înfrunta valurile unui ocean extrem de agitat!”

Conferința s-a încheiat cu tradiționala plimbare pe Dunăre, participanții fiind astfel familiarizați cu următorul eveniment științific organizat de Universitatea „Danubius”, pe data de 29 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării: Conferința internațională cu tema „Dunărea – Axă a Identității Europene”.

Conferința internațională „Integrare Europeană. Realități și perspective” was last modified: mai 26th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: