Conferință Conferința „Forumul de mediu”, ediția a V-a

1301       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Forumul de mediu”, ediția a V-a 📅 22 octombrie 2019 București Conferința „Forumul de mediu”, ediția a V-a

Data 22 octombrie 2019
Locația Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București

Recomandări

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează marți, 22 octombrie 2019, conferința „FORUMUL DE MEDIU”, aflată la cea de-a V-a ediție.

Conferința va avea loc în Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

 

Prezentare:

Studiile efectuate de Comisia Europeană au arătat că dacă reglementările de mediu ar fi aplicate, Uniunea Europeană ar obține beneficii suplimentare de aproximativ 50 miliarde de euro. Numai gestionarea deșeurilor poate genera 400.000 de locuri de muncă, până în 2020, iar gestionarea apelor uzate ar putea aduce beneficii anuale în valoare de 3 miliarde de euro.

În România, problemele de protecție a mediului se pun cu acuitate,  Cele mai mari îngrijorări legate de calitatea mediului înconjurător percepute de cetățenii României sunt defrișările (70%), urmate la mare distanță de gestiunea deșeurilor (34%) și poluarea aerului (32%). Acestea sunt rezultatele unui studiu desfășurat de compania de cercetare de piață Ipsos anul trecut în 28 de țări din întreaga lume. Una dintre cele mai spinoase probleme este cea a reciclării deșeurilor și a poluării provenite din gropile de gunoi care nu mai sunt conforme cu standardele Uniunii Europene.

Există eforturi și preocupări la nivel guvernamental pentru ameliorarea situației. La sfârșitul anului trecut, Departamentul Guvernului pentru Dezvoltare Durabilă a lansat ”Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030”, care cuprinde ținte ambițioase  pe care România dorește să le atingă până în anul 2030. Mai mult, tot la finalul anului 2018, Ministerul Mediului a lansat proiectul economiei circulare sub denumirea «Deșeu = Resursă. Deșeu zero pentru români în 2050», care merită o primă analiză publică.

Și la capitolul legislație există noutăți:  prin modificările adoptate de Executiv prin OUG la legea privind regimul deșeurilor și la legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, începând cu 31 martie 2019, s-a introdus o garanție pentru ambalajele reutilizabile în valoare de 0,5 lei/bucată, garanție care se aplică și ambalajelor nereutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 și 3 litri, destinate anumitor tipuri de băuturi începând cu 31 martie 2022.

Despre toate aceste probleme, despre felul în care se pot atinge obiectivele asumate, despre felul în care trebuie interpretate și aplicate noile amendamente de ordin legislativ, despre soluțiile concrete cu care firmele de profil vin în sprijinul acestor comandamante, vom putea afla din expunerile și dezbaterile pe care le propunem în FORUMUL DE MEDIU, ediția a IV-a.

 

Audiența: Autorități publice (Ministerul Mediului, Departamentul Guvernului pentru Dezvoltare Durabilă), asociații de profil, companii care furnizează echipamente și soluții pentru protecția mediului, analiști și consultanți specializați pe probleme eco și protecție a mediului, avocați specializați în Dreptul Mediului, ONG-uri de profil, mass media

 

Teme de discuție:

– Impactul viitoarelor modificări legislative în domeniul reciclării deșeurilor și ambalajelor. Taxe și contribuții de mediu;

– Cum va funcționa sistemul de garanție-depozit și de colectare-preluare a ambalajelor returnabile;

– Modificarea procedurilor pentru emiterea autorizațiilor de mediu;

– Răspunderea civilă, contravențională și penală în urma încălcării prevederilor legislației privind managementul substanțelor periculoase și al emisiilor;

– Variante de finanțare pentru infrastructura de mediu;

– Rolul Organizațiile care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) în educarea consumatorilor și a pieței

– Etapele implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: Implicații pentru politica de mediu a UE;

– Soluții, studii de caz, povești de succes din zona de gestionare a deșeurilor

-Contribuția ECOTIC la colectarea și reciclarea DEEE în România

 

Agenda:

09,00 – 09,30: Înregistrarea participanților

Sesiunea I ( de la 09,30 la 11,30)

Cornel Brezuică, Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu (TBC)

George-Cătălin Stângă, Senator, Președinte al Comisiei pentru Mediu

László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României – Economia circulară și protecția mediului în viziunea Agendei 2030 și a strategiei de dezvoltare a României

Ovidiu Bălăceanu, Senior Managing Associate, Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei Deloitte Legal

Cristel Sabău, Director Centre de colectare, Vrancart SA- Provocări curente ale pieței deșeurilor din România

 

Sesiunea a II-a (de la 12,00 la 14,00)

Georgiana Voinea, Fondator și Director General, Geoffan Expert Consult – Gestionarea deșeurilor: pierdere sau profit?

Mihaela Frăsineanu, Director, Direcția Protecția Mediului, Direcția Generală de Pregătire și Monitorizare Proiecte de Infrastructură Rutieră, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Raul Pop, membru fondator, Coaliția pentru Economie Circulară

Valentin Negoiță, Președinte, ECOTIC – Contribuția ECOTIC la colectarea și reciclarea DEEE în România

 

 

Promovare: Evenimentul este promovat pe paginile online ale Grupului Universul Juridic, www.universuljuridic.ro, www.ujmag.ro, www.legalmagazin.ro și pe paginile de pe Facebook aferente, iar concluziile vor fi publicate într-un material amplu, ilustrat, în paginile ediției tipărite a revistei Legal Magazin din luna noiembrie 2019.

 

Contact:

Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252, [email protected]

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, [email protected]

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei plus TVA

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentatia oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


 

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Forumul de mediu”, ediția a V-a was last modified: octombrie 18th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter