Conferința „Executarea silită de la teorie la practică” – ediția a VI-a

2700       0

Conferința „Executarea silită de la teorie la practică” – ediția a VI-a 📅 16 aprilie 2016 Craiova Conferința „Executarea silită de la teorie la practică” – ediția a VI-a

Data 16 aprilie 2016
Locația Craiova

Sâmbătă, 16 aprilie, Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din Craiova a găzduit cea de-a VI-a ediție a conferinței cu tema „Executarea silită de la teorie la practică”.

Evenimentul a fost organizat de Revista Română de Executare Silită și editura Universul Juridic, cu sprijinul Facultății de Drept a Universității din Craiova.

Conferința a început cu un scurt discurs de bun-venit al domnului conf. univ. dr. Eugen Hurubă, directorul Revistei Române de Executare Silită, după care doamna prof. univ. dr. Evelina Oprina (Președinte Tribunalul Ilfov, redactor-șef Revistea Română de Executare Silită), domnul jud. Vasile Bozeșan (Tribunalul Teleorman, redactor-șef adjunct Revista Română de Executare Silită) și domnul av. Octavian Popescu (Partener Mușat&Asociații) au format primul panel al zilei.

Temele prezentate au fost „Efectele soluționării contestației la executare”, „Executarea părților sociale” și „Soarta cererilor de validare a popririi și a executării silite împotriva terțului poprit după deschiderea procedurii de insolvență a debitorului principal”. Ultima parte a intervalului a fost alocată discuțiilor și întrebărilor venite de la participanți, care au primit răspunsuri la întrebările adresate în prealabil, dar și celor care au luat naștere în urma discuțiilor din sală.

După o scurtă pauză, formula prezidiului a fost schimbată, la masa discuțiilor luând loc domnii prof. univ. dr. Traian Briciu (Director INPPA, Vicepreședinte UNBR), executor judecătoresc Bogdan Dumitrache și conf. univ. dr. Eugen Hurubă (Director Revista Română de Executare Silită, Președinte CEJ Mureș).

Din temele puse în discuție amintim „Particularitățile procedurii de validare a popririi”, „Aspecte privind executarea silită a obligațiilor de a face la a căror îndeplinire creditorul poate fi autorizat, pe cheltuiala debitorului”, „Modalitățile de contestare a procesului verbal de licitație”, „Reprezentarea convențională a persoanelor juridice în faza executării silite.”, „Care este procedura de urmărire silită a bunurilor imobile întabulate în Cartea Funciară, însă pe care se află construcții fără autorizație, neîntabulate în Cartea Funciară (ex: teren întabulat în Cartea Funciară pe care se află amplasată o construcție fără autorizație de construcție sau Teren + casa de locuit întabulate în Cartea Funciară și construcție-anexă – fără autorizație de construcție și neîntabulată în Cartea Funciară). Este necesară întabularea și acestor construcții pentru a putea fi urmărite?”. Ca și în panelul anterior, finalul a fost alocat unei noi sesiuni de întrebări și răspunsuri, de care participanții au profitat din plin.

Conferința „Executarea silită de la teorie la practică” – ediția a VI-a was last modified: aprilie 27th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: