Conferința Conferința „Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C”

1150       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C” 📅 20 noiembrie 2019 București Conferința „Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C”

Data 20 noiembrie 2019
Locația Universitatea Politehnică București, Splaiul Independenței nr 313, Sector 6, București

Recomandări

Miercuri, 20 noiembrie 2019, Universitatea Politehnică București, The European IP Helpdesk și Editura Universul Juridic organizează Conferința „Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C”.

Evenimentul va avea loc la Universitatea Politehnică București, Splaiul Independenței nr 313, Sector 6, București.

Prezentare

Conferința cu tema Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C își propune să vină în sprijinul organizațiilor (companii, institute de cercetare, universități, inventatori) care au nevoie de consultanță în proprietate intelectuală pentru a-și proteja mai bine brevetele de invenție, mărcile, desenele și modelele înregistrate etc.

Totodată, organizatorii doresc să contribuie la o educare a mediului de afaceri, în special a companiilor din sectorul IT&C care au capacitatea de a se dezvolta pe baza unor brevete de invenții cu potențial de valorificare pe plan național și internațional.

 

Brevetele joacă un rol major în obținerea de fonduri pentru întreprinderi noi, în special a acelor din zonele higt-tech, atrag finanțări din fonduri de capital de risc, pot preveni furtul inovațiilor, aduc prestigiu și influență, protejează împotriva concurenței și atrag parteneriate, susțin dezvoltarea unor noi piețe, pot ajuta la generarea de venituri prin licențiere și măresc șansele de achiziție a firmelor mici inovative de către companii puternice.

Firmele pot avea diferite modele de afaceri, în funcție de domeniul tehnologic în care activează. În plus, drepturile oferite de brevetare sunt, în general, costisitoare, iar rentabilitatea investițiilor lor este adesea incertă. Mai mult, în primele faze de demarare a unei afaceri, este esențial să se evite greșelile strategice care conduc la pierderea de timp și resurse.

 

Teme de discuție:

– Rolul autorităților în asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală;

– Jurisprudență în proprietate intelectuală;

– Drepturile de autor în industria IT&C;

– Susținerea financiară pentru sprijinirea brevetării în străinătate a invențiilor românești;

– Necesitatea unui parteneriat permanent între inventatori și consilierii în proprietate industrială;

 

Vorbitori:

Alexandru Marin,  EU IPR Helpdesk Ambasador și Director, Departamentul de Transfer Tehnologic, Universitatea Politehnică București

Constanța Moisescu, Judecător

Adriana Aldescu, Șef Serviciu, OSIM

Gabriela Mechea, Director Executiv, ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii)

Claudiu Feraru, avocat, Ropatent

Reprezentant Partener 1

Reprezentant Partener 2

 

Agenda

09,00-09,30: Înregistrare participanți

09,30-11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Pauză de cafea & Networkong & discuții cu presa

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

14,00-15,00: Masa de prânz

 

Promovare: Evenimentul este promovat pe paginile online ale Grupului Universul Juridic, www.universuljuridic.ro, www.ujmag.ro, www.legalmagazin.ro și pe paginile de pe Facebook aferente, iar concluziile vor fi publicate într-un material amplu, ilustrat, în paginile ediției tipărite a revistei Legal Magazin din luna noiembrie 2019.

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei plus TVA

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot participa la un alt eveniment organizat de Universul Juridic. Mulțumim pentru înțelegere.

 

 


 

Contact:

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, [email protected]

Roxana Biga, Project Manager; 0736.366.192, [email protected]

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Drepturile de proprietate intelectuală în industria IT&C” was last modified: octombrie 7th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter