Conferință Conferința „Dreptul în fața provocărilor viitorului”

3010       0

Conferința „Dreptul în fața provocărilor viitorului” 📅 15 iunie 2023 Conferința „Dreptul în fața provocărilor viitorului”

Data 15 iunie 2023
Locația HOTEL ARO PALACE Brașov, Sala Europa, ora 16:00

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.

 

Grupul editorial Universul Juridic organizează pe data de 15 iunie 2023, începând cu ora 16:00, în Sala Europa, Hotel Aro Palace Brașov, Conferința „Dreptul în fața provocărilor viitorului”. 

Metadrept – termen-concept creat de Andrew G. Haley, care se referă la configurarea unui set de reguli și chiar la dezvoltarea unui posibil sistem de legi care să guverneze în mod funcțional și eficient relațiile umanității în raport cu Inteligența Extraterestră. Acest termen-concept creat de Andrew G. Haley este definit, în accepțiunea autorului prezentei lucrări, ca „acel set de reguli care va trebui negociat și acceptat la nivel de lege, și care face posibilă coabitarea și coexistența între specia umană și alte specii extraterestre inteligente naturale”. 

Xenodiplomația spațială sintagmă-concept inovativă, adaptată de autor pentru prezenta lucrare, și pe care o consideră mult mai potrivită pentru a fi uzitată în legătură cu Metadreptul. Termenul a fost format prin alipirea elementului prim de compunere savantă „xeno”, având semnificația de „străin”, la substantivul feminin „diplomație”. Accepțiunea acestui nou termen-concept poate fi în mod facil privită din perspectiva relației în raport cu Xenologia, așa cum a fost ea definită de Freitas, în anul 1979. Astfel, Xenodiplomația spațială poate fi definită ca acea activitate desfășurată de către reprezentanți anume desemnați de Autoritățile terrane în materie, specializați predilect în problematica Xenologiei și Metadreptului, denumiți „xenodiplomați spațiali”, în scopul realizării contactelor și întreținerii relațiilor cu alte EBE. 

La nivel internațional, juriști de renume caută să elaboreze principii și norme care ar trebui să guverneze relațiile „terranilor” cu reprezentanții altor civilizații, în cazul în care acestea se vor produce. Metadreptul este definit de creatorul acestui termen-concept, Andrew G. Haley, jurist cu o influență majoră în dezvoltarea Dreptului Cosmic, drept „un set de reguli care va trebui negociat și acceptat la nivel de lege, și care face posibilă coabitarea și coexistența între specia umană și alte specii extraterestre inteligente naturale”. 

Lucrarea abundă în definiții, principii, terminologie specifică regăsite în literatura juridică de specialitate și parțial inovate de autor, dezvoltate pe larg în această lucrare, precum și alte analize și viziuni, dar formulează și o serie de concluzii interesante. 

Lucrarea merită parcursă chiar și de cei cu un bagaj juridic nu foarte dezvoltat, deoarece deschide noi perspective în abordarea vieții inteligente la nivel universal și a normelor care ar trebui să călăuzească interacțiunea cu astfel de inteligențe, atunci când asemenea interacțiune va avea loc. 

În cadrul conferinței se vor lansa cărțile: 

 Metadrept. Xenodiplomația spațială – Nasty Marian Vlădoiu; 

Inteligența artificială azi. O perspectivă a dreptului, a drepturilor omului, a eticii și nu numai Ovidiu Predescu. 

 

Speakeri în curs de confirmare: 

– Prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România; 

– Prof. univ. dr. Nasty Marian Vlădoiu, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov, coordonatorul Centrului de Studii Juridice și Diplomatice din cadrul Facultății de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov; 

– Prof. univ. dr. Cristinel Murzea, decan, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov; 

Bogdan Niculae, Director de vânzări INDACO – „Dezvoltarea și implementarea unor algoritmi inovativi care să permită utilizatorilor să identifice rapid răspunsuri relevante în urma analizei unor volume mari de date”, cod SMIS 2014+142474, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, AXA prioritară 2, Acțiunea 2.2.1. „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării”. 

Keynote speaker: 

– Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător științific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director fondator al publicațiilor „Dreptul”, precum și secretar general al Academiei de Științe Juridice din România. 

Invitat special: 

Dumitru Prunariu, cosmonaut. 

Parteneri:

– Alpha Bank  

– Tudor. Personal Tailor 

Indaco Systems  

TAXA DE PARTICIPARE:

  – 200 lei + TVA – FIZIC 


BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

  • speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului 
  • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
  • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
  • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium pentru utilizatorii noi ce nu au avut abonament Premium. Abonamentul include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.
  • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: 
  • minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 
  • 10% reducere la cărțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRĂRII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

  • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
  • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizează prin autentificare cu user și parolă în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
  • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficientă

 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.

Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Conferința „Dreptul în fața provocărilor viitorului” was last modified: iunie 9th, 2023 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: