Conferință [CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor - „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020”

3180       0

[CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor – „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020” 📅 18 ianuarie 2020 Oradea [CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor – „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020”

Data 18 ianuarie 2020
Locația Hotel Ramada Oradea, Calea Aradului 9, Oradea

Baroul Bihor și Facultatea de DreptUniversitatea din Oradea, în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților și Grupul editorial Universul Juridic, au organizat sâmbătă, 18 ianuarie 2020, Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor cu tema „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020”.

Conferința s-a desfășurat, potrivit tradiției, la început de an, în luna ianuarie, în saloanele Hotelului Ramada din Oradea. Și această ediție a fost un eveniment recunoscut la nivel național, fiind cea mai mare conferință dedicată profesiei de avocat din provincie, bucurându-se de prezența a circa 280 de reprezentanți ai acestei profesii juridice din întreaga țară.

Mai mult, conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.

Au conferențiat cu succes, în calitate de invitați la eveniment, următorii speakeri, cu teme individual alese:

– prof. univ. dr., avocat Valeriu Stoica, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Succesul în profesia de avocat: între diligență și rezultate”;

– prof. univ. dr., avocat Traian Briciu, Președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România; Universitatea București – „Aspecte practice privind contestația la executare”;

– prof. univ. dr., avocat Dan Oancea, Director INPPA;

– judecător dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea – „Efectele substanțiale și procedurale ale deciziilor CCR în procesul penal”;

– prof. univ. dr., avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj; Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Probleme actuale de dreptul societăților”;

– prof. univ. dr., avocat Constantin Duvac, Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană din București – „Controverse privind infracțiunile contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii”;

– conf. univ. dr. Mihaela Pătrăuș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Tendințe contemporane cu privire la obținerea de probe în procedurile transfrontaliere. EIO”;

– lect. univ. dr., avocat Florina Morozan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea;

– „Considerații privind efectele hotărârilor judecătorești și acțiunea prin care terțele persoane fac «dovada contrară» acesteia”;

– conf. univ. dr., avocat Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, formator INPPA – „Recursul civil vs. recursul în contencios administrativ”.

 

Înaintea pauzei de cafea, a avut loc o prezentare a companiei Wolters Kluwer România pe tema „Inteligența artificială. Analiza jurisprudenței românești”, susținută de dl Eugen Grigorescu, Director de Dezvoltare al companiei.

În semn de prețuire pentru speakerii și invitații prezenți la conferință, Consiliul Baroului Bihor a organizat o seară de degustare profesionistă de vinuri AVINCIS, la Restaurantul Allegria din Oradea.

Amfitrionul evenimentului a fost dl prof. Valeriu Stoica, un nume care, pentru juriști, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Așa cum se știe, familia profesorului Valeriu Stoica a investit, în ultimii 10 ani, în domeniul viticol, în acest moment mărcile AVINCIS și Vila Dobrușa bucurându-se, pe piața din România, de o recunoaștere unanimă.


[UPDATE: Acreditare INPPA] „Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”

 

 

Baroul Bihor și Facultatea de DreptUniversitatea din Oradea, în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național de Pregatire și Perfecționare a Avocaților și Editura „Universul Juridic”, au plăcerea să vă invite sâmbătă, 18 ianuarie 2020, începând cu ora 9.00, la Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor cu tema: „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020”, desfășurată în mod tradițional în luna ianuarie a fiecărui an.

Acest eveniment este recunoscut la nivel național, ca fiind cea mai mare conferință dedicată profesiei de avocat, bucurându-se de prezența constantă a peste 200 de colegi avocați.

Sperăm ca, și în acest an, invitații și temele puse în dezbatere să se bucure de aceeași audiență din partea colegilor noștri.

Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Oradea (Calea Aradului 9, Oradea).

 

Au confirmat prezența, în calitate de invitați la eveniment, următorii:

 

– prof. univ. dr., avocat Valeriu Stoica, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Succesul în profesia de avocat: între diligență și rezultate”

– prof. univ. dr., avocat Traian Briciu, Președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România; Universitatea București – „Aspecte practice privind contestația la executare.”

– prof. univ. dr., avocat Dan Oancea, Director INPPA;

– judecător dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea – „Efectele substanțiale și procedurale ale deciziilor CCR în procesul penal”

– prof. univ. dr., avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj; Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Probleme actuale de dreptul societăților”

– prof. univ. dr., avocat Constantin Duvac, Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană din București – „Controverse privind infracțiunile contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii”

– conf. univ. dr. Mihaela Pătrăuș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Tendințe contemporane cu privire la obținerea de probe în procedurile transfrontaliere. EIO”

– lect. univ. dr., avocat Florina Morozan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Considerații privind efectele hotărârilor judecătorești și acțiunea prin care terțele persoane
fac «dovada contrară» acesteia”

– conf. univ. dr., avocat Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, formator INPPA – „Recursul civil vs recursul în contencios administrativ”

 

Agendă:

 ◆ 08.30-9.00: Înscrierea participanților

◆ 09.00-09.10: Mesajul domnului Adrian Stancu – Decan, Baroul Bihor

◆ 09.10-09.20: Alocuțiunea domnului Traian BRICIU – Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România; Facultatea de Drept, Universitatea din București

◆ 09.20-09.30: Alocuțiunea domnului Dan Oancea – Director, Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

PANELUL I

◆09.30-10.00: Prof. univ. dr., avocat, Valeriu Stoica – Facultatea de Drept, Universitatea din București
„Succesul în profesia de avocat: între diligență și rezultate”

◆10.00-10.45: Prof. univ. dr., avocat, Traian Briciu – Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România; Facultatea de Drept, Universitatea din București
„Aspecte practice privind contestația la executare.”

◆10.45-11.00 Întrebări și dezbateri

◆11.00-11.15: Pauză de cafea

PANELUL II

◆11.15-11.45: Judecător dr. Mihail Udroiu – Curtea de Apel Oradea
„Efectele substanțiale și procedurale ale deciziilor CCR în procesul penal”

◆11.45-12.15: Prof. univ. dr., avocat Constantin Duvac – Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană din București
„Controverse privind infracțiunile contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii”

◆12.15-12.45: Conf. univ. dr. Mihaela Pătrăuș – Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea
„Tendințe contemporane cu privire la obținerea de probe în procedurile transfrontaliere. EIO”

◆12.45-12.55: Întrebări și dezbateri

◆12.55-13.15 PREZENTARE WOLTERS KLUWER „Inteligența artificială. Analiza jurisprudenței românești”, Eugen Grigorescu, Director de Dezvoltare, Wolters Kluwer România.

◆13.15-13.30: Pauză de cafea

PANELUL III

◆13.30-14.00: Prof. univ. dr., avocat Lucian Bernd Săuleanu – Decan, Baroul Dolj; Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova
„Probleme actuale de dreptul societăților”

◆14.00-14.30: Lect. univ. dr., avocat Florina Morozan – Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea
„Considerații privind efectele hotărârilor judecătorești și acțiunea prin care terțele persoane
fac «dovada contrară» acesteia”

◆14.30-15.00: Conf. univ. dr., avocat Mircea Ursuța – Formator INPPA, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea
„Recursul civil vs recursul în contencios administrativ”

◆15.00-15.10: Întrebări și dezbateri

 

Taxa de participare la acest eveniment este în cuantum de 150 lei pentru conferință, 150 lei cină festivă, 150 lei însoțitor la cina festivă și poate fi achitată atât la secretariatul Baroului Bihor, cât și în următorul cont IBAN RO20BRDE050SV64779580500, deschis la BRD Bihor, cu mențiunea „Plată conferință 2020” sau „Plată conferință și cină festivă 2020” sau „Plată cină festivă 2020”, după caz.

 

Înscrierile se fac la Baroul Bihor, în perioada de înscriere: 10.12.2019 – 10.01.2020.

 

Lista privitoare la invitați, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de actualizare.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor – „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020” was last modified: ianuarie 21st, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: