Conferința de încheiere a proiectului „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților”

3 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 647
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

O delegație a Ministerului Justiției a participat azi, 30 octombrie 2016, la Tulcea, la conferința de încheiere a proiectului „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților”, proiect finanțat prin mecanismul financiar norvegian 2009-2014, având un buget de 580.320 euro.

Scopul este consolidarea capacității sistemului penitenciar prin facilitarea procesului de reintegrare a foștilor deținuți și îmbunătățirea competențelor deținuților prin calificarea în construcții ecologice si meșteșuguri tradiționale.

Astfel, pe parcursul a 28 de luni, deținuții implicați în proiect (început în 16 iunie 2014 și se va încheia în decembrie 2016) au construit un ansamblu de 4 ateliere de producție din materiale ecologice provenite din Delta Dunării și au urmat cursuri de calificare în construcții, legumicultură, olărit și împletirea stufului.

MJ mulțumește Ambasadei Regatului Norvegiei în România și reprezentantului Serviciilor Penitenciare din regiunea de Sud, Norvegia, Arne Kvernvik Nilsen, pentru împărtășirea conceptului norvegian (s-a folosit ca model închisoarea Bastoy, situată la sud de Oslo, capitala Norvegiei, pe care se afla cea mai mare închisoare cu regim deschis din aceasta țară) și sprijinul acordat în implementarea acestuia în Grindul Tătaru. De asemenea, mulțumește partenerilor Asociația #Mila23 și Ivan Patzaichin și Asociația Romano ButiQ Mesteshukar Butiq

MJ, în calitate de operator de program, împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor, va analiza posibilitatea replicării acestui proiect și în alte zone din România.

Sursa informației

Conferința de încheiere a proiectului „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților” was last modified: septembrie 30th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter